Izbornik Vatrenih

Dalić pohvalio odluku BBB-a da više ne pjevaju “Šugava Rijeko”: ‘To je sjajno, za njihovim primjerom trebaju i drugi’

P. N.

Foto Matija Habljak PIXSELL

Foto Matija Habljak PIXSELL

Radili smo zajedno moj stožer i ja i nismo pogriješili u ničemu, prokomentirao je reprezentativni popis



Do početka EURO-a su još 22 dana, reprezentativci se okupljaju ovog vikenda, a izbornik Zlatko Dalić kaže da nije pod stresom.


“Pa nemam ja stresa. Ja sam miran, nisam opterećen ničim. Svjestan onoga što nas čeka, svjestan velike podrške koja nas čeka na EURO-u. Svjestan velikih očekivanja i ambicija koje su opravdane. Mi smo dignuli ljestvicu jako visoko. No moramo biti realni i objektivni, a ja takav i jesam. Svjestan sam i da postoji puno reprezentacija koje imaju pravo biti u tom filmu da osvoje Europsko prvenstvo. Mi ćemo kao obično, korak po korak, stepenicu po stepenicu. Strpljivo, mirno, skromno i probati opet biti dobri”, rekao je Dalić kod Mojmire Pastorčić u RTL Direktu.


Voditeljica ga je pitala i za euforiju koju je svojim nastupom na Eurosongu izazvao Baby Lasagna.




“Sjajno što je napravio. došao je od nikud, a posebno me veseli što se čovjek probio, a da iza njega nije stajao nitko. Čak je bio rezerva u našem izboru i došao do vrha. Trebao ga osvojiti. Podsjetio me na nas. Nije bilo ni lijevih ni desnih i opet se pokazalo koliko malo Hrvatskoj treba. Nadam se da će ga i dečki izabrati i slušati. Nama nisu dali šanse niti na SP-u 2018. niti 2022. godine. Oni nas jednostavno podcijenjuju u svakom segmentu i kad se proglašavaju najbolji igrači i kad se nešto bira, Hrvatske nema nigdje. Mi šutimo i svojim radom, kvalitetom i rezultatima im dokazujemo suprotno. Možda i bolje da nismo favoriti”, dodao je.


Potvrdio je da Hrvatska igra u takozvanoj “skupini smrti”.


“Definitivno najteža skupina koja je mogla biti. Akutalni europski prvak Italija, aktualni osvajač Lige nacija Španjolska i vrlo nezgodni Albanci. Zaista imamo najtežu moguću skupinu u kojo će biti jako teško. U toj skupini su tri reprezentacije iz prvih 10 na svijetu”, rekao je Dalić, koji samo brine da se nitko ne ozlijedi do okupljanja.


Kaže da kod slaganja reprezentativnog popisa nije pogriješio ni u čemu, pa ni kod Dominika Kotarskog.


“Radili smo zajedno moj stožer i ja i nismo pogriješili u ničemu. Ono što je izabrano je najbolje što Hrvatska ima. Kotarski je imao sjajnu sezonu i on je hrvatska budućnost. Nisam za puno mijenjanja”, prokomentirao je Dalić.


Opet je upitan za Marka Livaju.


“Žao mi je jer smo imali sjajan odnos i dao je neke presudne golove. Meni je žao, ali je poštujem njegovu odluku. I to je to. I ja sam kao igrač dvaput reagirao prema tribinama kad me netko vrijeđao, ali to je bila nepotrebna drama. Bilo je i puno gorih stvari pa se nije napravila drama. To je nekom odgovaralo da se tako napravi, ali ja sam rekao da mislim da to nisu bile tako velike stvari kako se prezentiralo”.


Za kraj mu je postavljeno pitanje o odluci Bad Blue Boysa da više neće pjevati pjesmu “Šugava Rijeko”.


“Čuo sam za to i velika pohvala BBB-ima na tome. To je sjajna stvar i za tim primjerom bi se mogli povesti i drugi. Nažalost netko je uveo da je glavni slogan među navijačima ‘Ubi purgera, tovara, riječana…’ i to je katastrofa. To se mora zaustaviti i to se može vrlo lako zaustaviti. Mora se prekinuti sukob sjevera i juga”, zaključio je Dalić, piše Net.hr.