Hrvatska reprezentacija

Dalić objavio popis igrača za utakmice u listopadu: Čolak dobio poziv, vraća se Modrić

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Po prvi put se među kandidatima našao branič Lillea Domagoj Bradarić, a ponovno su pozive dobili Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak, Filip Uremović i Ivo Grbić koji su se na popisu prvi put našli u rujanskim akcijamaZAGREB Luka Modrić ponovno će predvoditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju na utakmicama u listopadu kad ‘vatrene’ očekuju tri dvoboja, pripremni dvoboj sa Švicarskom (7.10.) te dvije domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske (11.10.) i Francuske (14.10.), odlučio je izbornik Zlatko Dalić koji je za ovu akciju sačinio popis od 26 kandidata.


Reprezentativci će se okupiti 5. listopada u St. Gallenu, gdje će dva dana poslije igrati protiv Švicarske.


Po prvi put se među kandidatima našao branič Lillea Domagoj Bradarić, a ponovno su pozive dobili Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak, Filip Uremović i Ivo Grbić koji su se na popisu prvi put našli u rujanskim akcijama. Povratnik u reprezentaciju je i Marko Rog.
Pred Dalićevim izabranicima su nove dvije utakmice Lige nacija. Nakon gostujućih poraza od Portugala (4-1) i Francuske (4-2), Hrvatska će na zagrebačkom stadionu Maksimir prvo ugostiti Švedsku 11. listopada, a tri dana poslije i Francusku.


Zbog zgusnutog rasporeda, Zlatko Dalić je odlučio petorici nogometaša poslati pretpozive, a na tom su popisu Lovre Kalinić, Mile Škorić, Mislav Oršić, Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić.


– Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo. Škorić, Oršić, Caktaš i Lovrić su nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata – argumentirao je Dalić svoj izbor.


Nakon dva odigrana kola u Ligi nacija, Hrvatska se nalazi na začelju skupine 4 bez bodova i s gol-razlikom 3-8. Bez bodova je i Švedska koja ima gol-razliku 0-3. Vodeći Potugal i Francuska imaju po šest bodova. Samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti pravo nastupa na završnom turniru i boriti se za naslov pobjednika drugog izdanja ovog natjecanja.


Popis pozvanih igrača za utakmice sa Švicarskom, Švedskom i Francuskom

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić


Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić


Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić


Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak