Veterani na okupu

Dalić, Ladić, Ćorluka, Olić, Mandžukić, Bišćan, Jarni, Krpan… u Gospiću će uveličati memorijalni turnir NK Velebita

Marin Smolčić

Zlatko Dalić, Ivica Olić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić, Ivica Olić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić/Foto PIXSELL

Turnir se organizira u spomen na poginule igrače NK Velebit, koji su nesebično branili Gospić 1991. godine



GOSPIĆ NK Velebit iz Žabice obilježava 30 godina Memorijalnog turnira »Mladen Buneta« koji je prvi put odigran 1992. godine u organizaciji Zajednice sportova grada Gospića. Turnir se organizira u spomen na poginule igrače NK Velebit, koji su nesebično branili Gospić 1991. godine. Tijekom rata Žabica je bila prva crta bojišnice, a nogometno igralište crta razdvajanja.


Pokojni Mladen Buneta bio je tajnik, trener, kapetan i igrač NK Velebit. Zajedno sa svojim kapetanom u obrani Gospića poginuli su i igrači Damir Buneta, Petar Tonković i Božo Tonković. U okviru turnira na stadionu Trupinovac u Žabici danas će se s početkom u 17 sati odigrati i revijalna utakmica između veterana Hrvatske nogometne reprezentacije i veterana Velebita, a hrvatsku reprezentaciju predvodit će izbornik Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Vedran Ćorluka, Ivica Olić, Mario Mandžukić, Igor Bišćan, Tomo Šokota, Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Petar Krpan i još mnoga druga poznata imena.


– Ja sam zagriženi ljubitelj nogometa odmalena i čast mi što ćemo ugostiti ove nogometne virtuoze. HNS i naši igrački velikani prepoznali su značaj ovoga turnira kako bismo svi zajedno odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i dali ono svoje najvrednije, svoje živote u obrani hrvatske domovine – rekao je župan Ernest Petry.




Uoči utakmice organizirat će se polaganje vijenaca, paljenje svijeća i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika ispred Mjesnog doma u Žabici (15.45 sati). Prije revijalne utakmice i polaganja vijenaca bit će odigrana i utakmica između Velebit Benkovca i Velebit Žabice.