Reakcije na ždrijeb

DALIĆ Englezi su favoriti; SOUTHGATE Znamo kakvu kvalitetu ima Hrvatska

Hina

REUTERS

REUTERS



Izbornik  hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić istaknuo je nakon ždrijeba EURO-a 2020. godine kako je Engleska favorit naše skupine, naglasivši kako je naš prvi cilj proći skupinu.


“Naš prvi cilj je proći grupnu fazu, za što ćemo igrati. Nakon toga ćemo razmisliti o sljedećim koracima. Ne želim gledati previše u budućnost jer je za mene najvažniji prolaz grupe i tada ćemo vidjeti kakav će biti ždrijeb,” kazao je izbornik svjetskih doprvaka.


Dalić s osvrnuo i na podatak kako će “Vatreni” i “Gordi Albion” ponovo igrati međusobno nakon svjetskog prvenstva u Rusiji i Lige nacija.




“Bit će isto kao u polufinalu Svjetskog kupa, kao i u Ligi nacija. Radujem se toj utakmici. Igrat ćemo na Wembleyju i počet će s EURO-a pred punim stadionom. Oni su favoriti u našoj grupi i prije sam rekao da su Englezi momčad koja ogromnim koracima ide naprijed.”


Dalić je dodao kako su “Vatreni” u Rusiji počeli skromno, a završili u Moskvi.


“Ovaj put krećemo iz Londona i tko zna gdje ćemo završiti. Moramo biti skromni, mirni i zajedno pokušati ponoviti Rusiju.”


Engleski izbornik Gareth Southgate nije bio oduševljen što će ponovo igrati s Hrvatskom i Češkom. Englezi su protiv “Vatrenih” igrali na svjetskom prvenstvu u Rusiji, te u skupini Lige nacija, dok su protiv Čeha igrali u kvalifikacijama za ovaj EURO.


“Nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije momčadi iz ždrijeba prije,” kazao je engleski strateg dodavši: “Mislim da je, ako ništa drugo, činjenica da smo izgubili od obje ekipe (Hrvatska i Češka) važna za naš mentalitet. Znamo kakvu kvalitetu ima Hrvatska i znamo da se Češka znatno poboljšala od one utakmice kada smo ih nadigrali na Wembleyu.”


“Naši analitičari neće morati previše raditi, bit će oduševljeni. Oni se mogu odmarati,” kazao je sa smiješkom engleski izbornik.


Southgate je istaknuo kako će za njegove igrače biti nešto posebno igrati EURO pred svojim navijačima.


“Za nas je igranje na Wembleyju nešto vrlo posebno, pa se jako radujemo turniru.”


Bivši engleski vratar David Seaman smatra kako će ključna biti prva utakmica.


“Bit će teško, najvažnija će biti prva utakmica,” kazao je Seaman koji na vratima ‘Gordog Albiona’ sakupio 75 nastupa.


“Nadam se kako ćemo se osvetiti za World Cup, siguran sam kako će ih navijači podsjetiti na to. Ako uspješno prođemo prvu utakmicu, kasnije bi trebalo biti lakše,” kazao je Seaman koji želi da četvrta ekipa u skupini bude Škotska.


Engleska i Češka su igrale međusobno i u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo. Englezi su na Wembleyju slavili sa 5-0, dok je Češka slavila u Pragu sa 2-1.


“Čini se da je Engleska naša sudbina i jako mi se sviđa grupa. Atmosfera na stadionima u Engleskoj i Škotskoj je posebna. Stvarno se radujem izazovu,” poruči je branič turskog Antalyaspora Čeh Ondrej Čelustka.


(Hina) xdl ydl