Samir Toplak

Čuo sam teze da se Rijeka ispuhala zbog problema s ozljedama, ali ja ne mislim tako

Ivana Vaupotić

Samir Toplak/Foto Arhiva NL

Samir Toplak/Foto Arhiva NL

Ako izuzmemo taj poraz u Velikoj Gorici, iza njih je niz odličnih rezultata, iako su u nekim utakmicama imali i malo sreće. Rijeka ne umire u ljepoti, ali zna kako se igra na rezultat i pobjeđuje – kaže trener Intera.



ZAPREŠIĆ Današnje gostovanje na Rujevici za Samira Toplaka, kako sam kaže, predstavlja priliku za testiranje igrača koji inače nemaju značajniju minutažu. Naime, trener Intera na raspolaganju nema dvojicu oporavljenika, Ivana Tatomirovića i Andriju Kaluđerovića, te vlasnike triju žutih kartona, kapetana Karla Muhara i Mladena Matkovića. Povrh toga, Andrej Šimunec ima problema s tetivom i upitan je za ogled s Rijekom.


– U prošlom kolu smo pobijedili Lokomotivu, i tu smo potvrdili da smo u dobrom razdoblju. Nemamo nikakav pritisak na leđima, što znači da nam je ovo idealna prilika da odigramo hrabru utakmicu, poput one u Maksimiru prije dva tjedna, kada nas je Dinamo minimalno porazio. Imamo dosta izostanaka, ali to ništa ne mijenja. Ispune li igrači ono što od njih tražimo, neće biti nikakvih zamjerki, čak i ako, na primjer, primimo tri komada na Rujevici. Samo ne želim da padnemo bez ispaljenog metka – objašnjava trener Intera.


Iste suparnike očekuje i susret u Zaprešiću za dvanaest dana, kada je na rasporedu polufinale Hrvatskog kupa. Bez obzira na natjecateljski značaj te utakmice, Toplak tvrdi da se danas ne namjerava igrati skrivača.


– Tu nema prostora za nekakve tajne i iznenađenja. U našoj ligi sa svakim se igra četiri puta, a to znači da je teško nekoga iznenaditi nečim novim. Osim toga, ova utakmica nema dodirnih točaka s onim što nas očekuje u Kupu. Eventualno može donijeti malu psihološku prednost, ali to sigurno neće biti presudno – rezonira zaprešićki šef struke.Neuvjerljiva izvedba i poraz Rijeke na gostovanju kod Gorice, prije tjedan dana, nisu promijenili njegovo mišljenje o današnjem suparniku.

– To ne možemo uspoređivati s nama jer Gorica je jako agresivna, a mi smo momčad koja više teži igri. Čuo sam teze da se Rijeka ispuhala zbog velikih problema s ozljedama, ali ja ne mislim tako. Ako izuzmemo taj poraz u Velikoj Gorici, iza njih je niz odličnih rezultata, iako su u nekim utakmicama imali i malo sreće. Rijeka ne umire u ljepoti, ali zna kako se igra na rezultat i pobjeđuje – zaključuje Toplak.