Nogometna fešta

Crikveničani dočekuju Osijek u Kupu: “Cilj je pružiti što bolji otpor jednoj od najboljih momčadi”

Denis Frančišković

Nehajev Svast

Nehajev Svast

Sportski se nadati, ali bilo bi prepotentno nadati se nečem višem osim malo jačeg otpora – kaže trener Nehajev Svast



RIJEKA Probudio se nogomet pod Kotorom koroni unatoč. Momčad Nehajeva Svasta sa svih je šest pobjeda vodeći sastav Treće HNL – zapad, a nakon slavlja u Pazinu u prvom kolu Kirci danas pred svojim gledateljstvom u šesnaestini finala dočekuju sve bolji Osijek. Početak utakmice zakazan je u 15 sati, tiskane su ulaznice, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama o popuni trećine kapaciteta stadiona.


Nenad Bjelica, starteg gostiju s Drave, neće voditi momčad zbog operativnog zahvata, no Crikveničani su itekako željni na djelu vidjeti ponajbolju hrvatsku momčad koja predstavlja klub s vrlo ambicioznim planovima. Bočkaj, Ivušić, Majstorović, Škorić, Kleinheisler, Erceg, Grezda… Uz sve boljeg Miereza, imena su koja puno govore u posljednje vrijeme u domaćem nogometu. I svakako magnet za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.


Namučio prvoligaše


– Iz posljednje utakmice u Puli svi smo izašli OK, nema problema osim izostanaka Kurolta i najnovijeg Butorca. Njemu je pukla fibula i ligamenti zgloba tako da je završio na operaciji i aut je duže vrijeme – kaže trener Nehajev Svast. – Što reći? Igramo protiv jedne od najboljih naših momčadi i cilj nam je prije svega predstaviti se u dobrom svjetlu te pružiti što jači otpor. Nastojat ćemo utakmicu držati čim više u neizvjesnosti jer je razlika između naših momčadi prevelika i to ne treba posebno naglašavati. Sportski se nadati, a osim malo jačeg otpora, bilo bi prepotentno nadati se nečem višem.




Svast je kao igrač i trener Nehaja već nekoliko puta u kupu na muke stavljao puno respektabilnije klubove…


– I sam se kao igrač Nehaja sjećam da smo znali namučiti brojne prvoligaše. Rijeka nas je izbacila tek golom Hasančića u produžetku odnosno zlatnim golom, Hajduk jedva dobio 3:2… Sa Šibenikom sam lani u Senju odigrao 2:2 pa smo ispali na jedanaesterce. No, mi se u ovom trenutku ne opterećujemo previše. Prvenstvo nam je važnije i imamo dobru atmosferu i ovo nam je sada samo nagrada za posljednje dobre rezultate – dodaje trener Crikveničana.


Što je s ozračjem u svlačionici? Po Svastu, najvažnije je ne »izgoriti« u prevelikoj želji.


– Igrači s nestrpljenjem čekaju ovakve utakmice, ne igra se svaki dan s prvoligašem poput Osijeka. Morat ćemo se malo više koncentrirati, igrači žele u ovakvim susretima dati sve od sebe, pa ne bi bilo dobro da sve ode u suprotnu krajnost. Trebamo ostati na zemlji i odraditi utakmicu najbolje što možemo u ovim okolnostima. Nama je puno važnija subota i domaća utakmica s Rovinjem. Ovo je samo jedan plus i benefit za sve što smo do sada napravili. Osijek je nagrada čitavom klubu i gradu, onima koji vole nogomet – tvrdi Svast.


Iznad očekivanja


Ulaznice su tiskane i puštene u prodaju…


– Prošli tjedan bilo je priče da će utakmica biti bez navijača, ali nova mjera omogućava do 700 ljudi na otvorenom. Publike će biti jer ulaznice su tiskane i išle su u prodaju.


Ligaško natjecanje u prvom je planu Kiraca, koji su zasad hit »zapada«, bodovno ispred Grobničana.


– Ovo što su dečki napravili u šest prvenstvenih utakmica i tri kup ogleda je iznad svih očekivanja. Nismo bježali od toga što su nas mnogi vidjeli u borbi za vrh. Znam da smo momčad koja može među prve tri, četiri u vrhu, ali nikad nisam govorio o prvom mjestu. Mislim da je za to jako prerano. Cilj je biti što bolje plasiran do zime, a onda vidjeti što i kako dalje. Vidjet ćemo kakve su ambicije kluba i onda ćemo se po tome ravnati – zaključuje Svast.