Prvaci

Crikvenica ostala bez licence i jedinstvene treće lige, Kirci ne ispunjavaju uvjete jer nemaju – kadete

Valentina Prokić

Nogometaši Crikvenice/Foto M. LEVAK

Nogometaši Crikvenice/Foto M. LEVAK

Crikveničani nemaju infrastrukturni problem, već im nedostaje mlađa uzrasna kategorija, točnije kadeti. Grobničan i Jadran su ti koji će igrati jedinstvenu treću ligu.



RIJEKA Prvak Treće lige zapad Crikvenica nije dobila licencu za jedinstvenu treću ligu, odnosno Drugu ligu kako će se zvati od iduće sezone. Izvršni odbor HNS-a održao je jučer sjednicu na kojoj se između ostalog razgovaralo i o tome. Crikvenica ne ispunjava uvjete za sudjelovanje u tom natjecanju, te neće u toliko željenu ligu više.


Crikveničani nemaju infrastrukturni problem, već im nedostaje mlađa uzrasna kategorija, točnije kadeti. Grobničan i Jadran su ti koji će igrati jedinstvenu treću ligu. Izvršni odbor odlučio je i da zadnji klubovi bivšoj trećoj i četvrtoj ligi nisu ispali. Naprijed će tako iduće sezone nastaviti natjecanje u istom okruženju bivše Treće HNL zapad koja postaje četvrta liga, a Halubjan ostaje član bivše Četvrte NL NS Rijeka koja postaje peti stupanj natjecanja.


Kako će ovakva odluka utjecati na momčad Crikvenice teško je reći. Predsjednik Marko Prpić već je ranije najabio da će otići u slučaju neuspješnog plasmana u viši rang, a s njim i njegovi najbliži suradnici. Dvostrukom uzastopnom trećeligaškom prvaku predstoje teški dani.