RIJEČI HVALE ZA STANIŠIĆA

Ćorluka o debitantu u reprezentaciji: “Djeluje kao igrač koji bi mogao biti budućnost hrvatskog nogometa”

Portal Novi list

Vedran Ćorluka/Foto Marko Gracin

Vedran Ćorluka/Foto Marko Gracin

“U tim utakmicama koje sam gledao Josip je zasluženo dokazao da je dio prve momčadi Bayerna, a sada je i član reprezentacije. Drago mi je da je tako mlad igrač postao dijelom reprezentacije, zaslužio je to svojim igrama”, rekao je ĆorlukaRIJEKA Reprezentacija Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prvo u petak gostuje na Cipru, a dva dana kasnije u Osijeku dočekuje Slovačku. Uoči spomenutih dvoboja za Novu TV pričao je pomoćnik Zlatka Dalića i nekadašnji hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.


“Sigurno da je raspored malo bolji nego što je bio u prošlom ciklusu, imamo malo više vremena za trening. Tamo smo se praktički okupili prije utakmice, a sada imamo četiri dana za Cipar”, rekao je Čarli pa dodao što je potrebno za osvajanje svih šest bodova.


“Sigurno da trebamo imati isti pristup, želju i energiju koju smo imali tijekom tri prijašnje utakmice. Ako to bude tako, siguran sam da ćemo uzeti šest bodova.”
Najveći problem za Dalića je obrana. Otpali su Dejan Lovren i Josip Juranović, a Domagoj Vida ove sezone nije toliko konstantan.


“Pa čim nedostaje netko od igrača iz prijašnjih ciklusa, to je hendikep, ali svi igrači koji su ovdje većinom igraju u svojim klubovima. Mislim da možemo u miru dočekati ove dvije utakmice, nedostaju nam neki igrači, ali imamo dobre zamjene”, dovršio je Ćorluka.


Bayernov branič Josip Stanišić bi trebao debitirati na desnom beku.


“U tim utakmicama koje sam gledao Josip je zasluženo dokazao da je dio prve momčadi Bayerna, a sada je i član reprezentacije. Drago mi je da je tako mlad igrač postao dijelom reprezentacije, zaslužio je to svojim igrama. Djeluje dobro, djeluje kao igrač koji bi mogao biti budućnost našeg nogometa”, rekao je Ćorluka pa dodao:


“Ako krene od prve minute u susretu protiv Cipra, neću sad ništa otkrivati o sastavu, ali sigurno da ćemo od njega očekivati dobru utakmicu. Međutim, to je debi tako da nećemo imati prevelika očekivanja.”