Reagiranje

Članovi DPH otok Krk ne stoje iza provale i krađe suvenira PBO-a, te uništavanja murala

Portal Novi list

Tendeciozne i huškaške izjave, kao i iznesene neistine očito imaju za cilj uznemiriti javnost, te "obilježiti" navijače Hajduka kao netolerantne osobe što sa gnušanjem i indignacijom snažno odbacujemo, stoji u reagiranju



RIJEKA Društvo prijatelja Hajduka Otok Krk reagiralo je posredstvom odvjetničkog ureda Stipinović, Miočić i Glavota iz Rijeke na članak “Kome na otoku Krku smetaju navijači Rijeke?” objavljeno u Novom listu 19. ožujka 2021. godine:


“Navedenom informacijom izneseno je od strane Ivana Polonija tajnika Udruge navijača Plavo bijeli otok više netočnih, neistinitih navoda i pogrešnih tvrdnji, kojima se na neprimjeren i zlonamjeran način omalovažava i difamira Društvo prijatelja Hajduka Otok Krk.


Bez dokaza i provjeren u objavljenoj informaciji od strane tajnika Udruge Plavo bijeli otok iznose se sumnje da iza provale u moblinu kučicu Udruge Plavo bijeli otok stoje navijači Hajduka, pripadnici otočke Torcide, bez dokaza i neistinito navodno se u objavljenoj informaciji da se od strane navijača Hajduka uništavaju murali na otocima a za što se optužuje DPH otoka Krka, bez obzira što DPH otok Krk djeluje samo na području otoka Krka.




U objavljenoj informaciji netočno se navodi da bi Udruga Plavi bijeli otok kontaktirala Udrugu Društvo prijatelja Hajduka otok Krk, samim time neistinito se navodi i da bi iz Udruge DPH otok Krk naveli da bi se u svezi krađe i uništavanju murala radilo o uvezenim članovima Torcide iz Rijeke i drugih krajeva.


Zabrinjavajuće i kao poziv na javni linč u odnosu na navijače Hajduka,  time i Udrugu DPH otok Krk imaju riječi odnosno navodi tajnika Udruge Plavo bijeli otok o pozivima iz Rijeke koji problem “mogu brzo riješiti”odnosno da bi sve moglo završiti kako to nerijetko završava u svijetu Ultrasa. Posebno je to zabrinjavajuće promatrajući u svijetlu činjenice da je član Upravnog odbora Udruge DPH otok Krk napadnut na otoku Krku, te su istome nanesene teške tjelesne ozljede radi čega je u tijeku istražni postupak.


Tendeciozne i huškaške izjave, kao i iznesene neistine očito imaju za cilj uznemiriti javnost, te “obilježiti” navijače Hajduka kao netolerantne osobe što sa gnušanjem i indignacijom snažno odbacujemo.


Društvo prijatelja Hajduka otok Krk koje trenutno broji 574 člana osim podrške i navijanja za HNK Hajduk sudjeluje u mnogbrojnim humanitarnim akcijama, te su novčani prilozi pojedinaca, trgovačkih društava, kao i organizacija “Bilih noći“, usmjeravaju primjerice Dječjoj bolnici Kantrida, Domu za odgoj djece i mladeži na Školjiću u Rijeci, Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru, pomoći u liječenju djece sa otoka Krka, pomoći kućanstvima u suradnji sa Caritasom Krčke Biskupije i mnogim drugima. Posljednja humanitarna akcija Udruge DPH otok Krk bila je prikupljanje pomoći stradalima u potresu na Banovini.


DPH otok Krk uvijek je spremno za pozitivnu navijačku suradnju, kao i za poticanje civiliziranog navijanja, te su baš ove odrednice jedne od najvažnijih u radu Udruge DPH otok Krk. Upravo u duhu tolerancije i pozitivne suradnje vodstvo Udruge DPH otok Krk u više je navrata prethodnih godina pozivalo vodstvo Udruge Plavo bijeli otok na zajednički sastanak i suradnju što je vodstvo Udruge Plavo bijeli otok uvijek odbijalo.


Navijači Rijeke, članovi Udruge PBO kao i navijači drugih klubova nikada nisu od strane članova DPH otok Krk doživjeli niti će u budućnosti doživljavati provokacije i poniženja kako se to članovima DPH otok Krk i navijačima Hajduka na našem Zlatnom otoku neopravdano imputira i nameće iz neistinitih izjava tajnika Udruge PBO Ivana Polonija koje je naveo u navedenom novinskom članku”, stoji u reagiranju DPH otok Krk.