Upala pluća

Član stručnog stožera Azzurra preventivno završio u bolnici nakon što tijekom posljednje akcije zaradio koronu

Hina

Daniele De Rossi/Foto REUTERS

Daniele De Rossi/Foto REUTERS

Koronavirus je poharao talijansku reprezentaciju tijekom nedavnih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022., nakon kojih su pozitivni na testiranjim bila četiri člana stručne ekipe i osmorica igrača



MILANO Bivši talijanski nogometni reprezentativac 37-godišnji Daniele De Rossi, koji je trenutačno član stručnog stožera “Azzurra”, u petak je zaprimljen na bolničko liječenje, a zaražen je novim koronavirusom.


Koronavirus je poharao talijansku reprezentaciju tijekom nedavnih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022., nakon kojih su pozitivni na testiranjim bila četiri člana stručne ekipe i osmorica igrača.


Nakon što je tjedan dana imao visoku temperaturu i neprestano kašljao, De Rossi je otišao na dodatne pretrage koje su otkrile da boluje od upale pluća, objavili su talijanski sportski dnevni list Gazzetta Dello Sport i medijska kuća Sky Sport.




Zbog toga je bivši talijanski veznjak iz preventivnih razloga u četvrtak smješten u rimsku bolnicu Spallanzani, specijaliziranu za zarazne bolesti.


Od talijanskih reprezentativaca zaraženi su igrači Juventusa Federico Bernardeschi i Leonardo Bonucci, Matteo Pessina iz Atalante, Alessandro Florenzi i Marco Verratti iz francuskog PSG-a, igrač Freiburga Vincenzo Grifo te vratar Cagliarija Alessio Cragno.


Nekolicina talijanskih medija tom su popisu dodali i vratara Torina Salvatorea Sirigua. Klub je potvrdio da imaju pozitivan slučaj, ali nije imenovao o kome se radi.


De Rossi se pridružio stručnom stožeru izbornika Roberta Mancinija 18. ožujka i trebao bi ostati uz reprezentaciju do kraja odgođenog Europskog prvenstva koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja.


Igračku karijeru je završio u siječnju 2020. nakon kratkotrajnog boravka u aregntinskim Boca Juniorsima u koje je stigao nakon što je 18 godina nosio dres Rome. Za Italiju je nastupio u 117 utakmica tijekom 13-godišnjeg razdoblja, a u reprezentativnu mirovinu je otišao nakon što se “Azzurri” nisu uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.


Bio je dio momčadi koja je 2006. u Njemačkoj osvojila naslov prvaka svijeta, a 2012. je s Italijom dogurao do finala Eura 2012. na kojem su izgubili od Španjolske, a Hrvatska je s obje reprezentacije igrala u grupnoj fazi natjecanja. Sa 117 nastupa je četvrti na listi talijanskih reprezentativaca iza rekordera Gianluigija Buffona (176), Fabia Cannavara (136) i Paola Maldinija (126).