Korona pomutila planove

Član IO-a HNS-a otkrio da je zapelo s TV pravima za Prvu HNL: “Ne možemo jamčiti da će sve biti 100 posto po ugovoru”

Portal Novi list

Nenad Črnko/Foto PIXSELL

Nenad Črnko/Foto PIXSELL

Sada su nam se dogodile mnoge stvari, primjerice pandemija koja je pogodila i tržište TV-prava u Francuskoj - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko



RIJEKA Nenad Črnko, predsjednik Gorice i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, gostovao je u podcastu SuperSportske i potvrdio ono što se već duže vrijeme provlači u nogometnim kuloarima. Naime, moglo bi biti problema oko realizacije ugovora o TV pravima kojega je HNS potpisao sa švedskom kompanijom. Podsjetnika radi, upravo u tom ugovor kriju se mnogi financijski benefiti za klubove Prve HNL. Jasno, ukoliko taj ugovor doista zaživi u praksi.


Predsjednik Gorice imao je prilike vidjeti ugovor koji bi na snagu trebao stupiti od sezone 2022/23., odnosno od ljeta iduće godine.


– Ja sam bio jedan od onih koji su inzistirali da se krene ranije u natječaj. Da smo krenuli prekasno, postojeći bi nas koncesionar mogao ucjenjivati, bilo bi moguće da bi nastale mnoge prepreke za to da imamo kvalitetni iskorak po pitanju TV-prava. Meni je bilo realno da dobijemo iznos koji je dva-tri puta veći od dosadašnjeg. Tvrtka je dala financijska jamstva da se HNL može podići na višu razinu. To nisu beznačajna sredstva – rekao je Črnko.




Mnogi su upozoravali na to da je švedska tvrtka nepouzdana jer je osnovana svega tri mjeseca prije nego što se javila na natječaj HNS-a-


– U tijeku su razgovori da se krene i godinu dana ranije, dakle od ovog ljeta, ali to ovisi o Areni i HT-u. Na kraju, nitko ne kaže da utakmice i dalje neće ići na Areni, to je stvar internog dogovora vlasnika prava i kuće. Ja bih osobno volio da se uspiju dogovoriti, a svi bi pak voljeli da to krene čim ranije – rekao je Črnko u podcastu SuperSportske.