Kvalifikacije za SP

Ciprani neće večeras istrčati s bijelom zastavom: “Hrvatska ima bogatu nogometnu tradiciju, ali…”

Davor Petrović

Ne radimo razliku između jačeg i slabijeg suparnika. Naš cilj je isti na svakoj utakmici - govori izbornik Nikos Kostenoglou



ZAGREB Iako je itekako svjestan razlike u kvaliteti igračkog kadra, Nikos Kostenoglou vjeruje da njegova reprezentacije pred svojim navijačima večeras može iznenaditi Hrvatsku u kvalifikacijama za SP.


– Očekuje nas nadmetanje s momčadi koja ima bogatu nogometnu tradiciju. Znam da će to za nas biti vrlo teška utakmica, ozbiljnost i predanost koju vidim od svojih igrača čine me optimističnim – kaže izbornik Cipra.


Njegovu vjeru u pozitivan ishod večerašnjeg dvoboja dodatno podgrijava domaći teren.




– Prije svake utakmice obično postoje favorit i autsajder. Međutim, sve momčadi moraju dokazati svoju vrijednost na terenu. Sada igramo na novom stadionu s lijepim sadržajima i nadam se da će ciparski navijači svih dobi doći i podržati nas – dodaje Kostenoglou.


Listopad Cipru donosi dva domaća ogleda u skupini H, s tim da nakon svjetskih viceprvaka u Larnaku stiže Malta. Premda njegovi sunarodnjaci smatraju da je derbi začelja od veće važnosti, pogotovo nakon teškog poraza na gostovanju u Ta’ Qali (0:3) početkom rujna, Kostenoglou tvrdi da obje utakmice imaju jednaku težinu.


– Mi ne radimo razliku između jačeg i slabijeg suparnika. Naš cilj je isti na svakoj utakmici, uvijek se želimo predstaviti na što bolji način i težimo pobjedi. Znamo kolika je razlika između Hrvatske i Malte, ali to nas ne smije spriječiti da se se večeras nadamo nečemu pozitivnom – ističe Kostenoglou, objašnjavajući da uvijek bira one igrače koji su, po njegovom sudu, najprikladniji za nastup u datom trenutku.


Izbornikov optimizam dijele i njegovi štićenici, koji se osjećaju odgovornima za slab bodovni učinak u prvih šest kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.


– Mi smo prvi koji želimo pozitivan ishod jer smo razočarani rezultatima koje smo postigli u rujnu. Na ovim pripremama smo vrijedno radili i dat ćemo sve od sebe za uspjeh. To je jako važno za sve nas jer nas ljudi svaki put dolaze podržati na domaćem terenu – zaključio je Neofytos Michail, koji će danas treći put u karijeri stati na gol Cipra.