Englesko prvenstvo

Chelseaji pripao derbi zapadnog Londona protiv Fulhama, Kovačić nije igrao zbog ozljede mišića

Hina

Thomas Tuchel i Billy Gilmour/Foto REUTERS

Thomas Tuchel i Billy Gilmour/Foto REUTERS

Londončani su se učvrstili na četvrto mjestu



LONDON  Nogometaši Chelseaja 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Fulhama u zapadnolondonskom derbiju u 34. kolu engleskog prvenstva učvrstili su se na četvrtom mjestu ljestvice.


Oba pogotka za Chelsea postigao je mladi Nijemac Havertz (10, 49), prvoga na sjajno proigravanje Mounta, a drugoga nakon dodavanja sunarodnjaka Wernera.


Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Chelseaja koji sada ima 61 bod, dva manje od trećeg Leicester Cityja, a šest, odnosno sedam više od petog West Ham Uniteda i šestog Liverpoola. Fulham je ostao 18. sa 27 bodova, čak devet manje od 16. Burnleyja i 17. Newcastle Uniteda koji drže posljednja dva mjesta koja osiguravaju ostanak.




Ranije u subotu su igrači Manchester Cityja stigli na korak do osiguranja naslova prvaka Engleske 2-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv Crystal Palacea. City je pitanje pobjendika na Selhurst Parku riješio u razmaku od manje od dvije minute početkom drugog poluvremena. Prvo je Aguero sjajno primio loptu u kaznenom prostoru domaćih te snažnim udarcem pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Guaite za 1-0 u 57. minuti, da bi minutu i pol kasnije Fwerran Torres preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 2-0.


City sada ima 80 bodova, 13 više od drugog gradskog rivala Manchester Uniteda te bi i teoretski mogao osigurati sedmi naslov prvaka u klupskoj povijesti već u nedjelju ukoliko United izgubi na svom Old Traffordu od Liverpoola. Crystal Palace je 13. sa 38 bodova.


Brighton and Hove Albion je paktički osigutao ostanak u Premier ligi 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Leeds Uniteda. Strijelci za Brighton bili su Gross (14-11m) i Welbeck (79). Brighton je sada 14. sa 37 bodova, dok je Leeds deveti sa 47.



Standings provided by SofaScore LiveScore