Mendy stigao u London

Chelsea potpisala petogodišnji ugovor sa senegalskim vratarom pristiglim iz Rennesa

Hina

Edouardom Mendyem/Foto REUTERS

Edouardom Mendyem/Foto REUTERS

Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, ali britanski mediji javljaju da je Chelsea platio oko 22 milijuna funti za 28-godišnjaka kojem su ostale još tri godine ugovora s Rennesom



LONDON Engleski prvoligaš Chelsea potpisao je sa senegalskim vratarom Edouardom Mendyem, kojeg je doveo iz francskog klub Rennes, petogodišnji ugovor, objavljeno je u četvrtak na klupskim stranicama.


Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, ali britanski mediji javljaju da je Chelsea platio oko 22 milijuna funti za 28-godišnjaka kojem su ostale još tri godine ugovora s Rennesom.


“Jako sam uzbuđen što sam postao član Chelsea. Moj je san biti dio ove uzbudljive momčadi i raditi s Frankom Lampardom i njegovim pomoćnicima. Radujem se što ću upoznati suigrače i jedva čekam da počnem igrati”, izjavio je Mendy koji je za Rennes u svim natjecanjima odigrao 33 utakmice.




Iako je rođen u Francuskoj, Mendy je iazbarao igrati za reprezentaciju Senegala otkud mu je majka i do sada je u reprezentativnom dresu odigrao osam utakmica.


On je drugi vratar koji je iz Rennesa prešao u Chelsea nakon Petra Cecha 2004.


Chelsea je također potpisao ugvoore sa braničima Thiagom Silva i Malangom Sarrom koji su slobodni igrači nakon isteka ugovora.