Višak u Londonu

Chelsea posudila engleskog reprezentativca Aston Villi do kraja ove sezone

Hina

Ross Barkley/Foto REUTERS

Ross Barkley/Foto REUTERS

Barkley je još u utorak navečer bio u momčadi koja je na jedanaesterce poražena od Tottenhama u Carabao Cupu, ali ga Frank Lampard nije uvodio u igru



BIRMINGHAM Engleski nogometni reprezentativac i vezni igrač Chelseaja 26-godišnji Ross Barkley ovu će sezonu provesti na posudbi u Aston Villi, objavili su engleski premijerligaši u srijedu.


Barkley je još u utorak navečer bio u momčadi koja je na jedanaesterce poražena od Tottenhama u Carabao Cupu, ali ga Frank Lampard nije uvodio u igru.


Barkley je u Chelsea stigao u siječnju 2018. iz Evertona, a prošle je godine zabilježio 31 nastup za momčad sa Stamford Bridgea u svim natjecanjima, no nije se uspio izboriti za stalno mjesto u udarnoj postavi. Dolaskom Kaija Havetza iz Bayer Leverkusena njegova je prostor za stalnu minutažu još više smanjen.




Aston Villa je u novu sezonu krenula s dvije pobjede u Premier ligi, a plasirala se i u osminu finala Carabao Cupa. Barkley je peto pojačanje momčadi iz Birminghama.


“Dovođenje igrača Rossove kvalitete je veliko postignuće za naš klub i uvjeren sam da će kod nas napredovati te momčad učiniti još boljom”, izjavio je glavni trener Aston Ville Dean Smith.


Barkley, koji je za englesku reprezentaciju u 33 nastupa postigao šest pogodaka, ugovorom je vezan za Chelsea do kraja lipnja 2023.