Liga kup

Chelsea i Arsenal izborili četvrtfinale Liga kupa, Mateo Kovačić odigrao cijeli susret za “penzionere”

Hina

Kepa Arrizabalaga i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Kepa Arrizabalaga i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Dalje ide i Sunderland koji je nakon 0-0 unutar 90 minuta, bio bolji od Queens Park Rangersa sa 3-1 prilikom izvođenja jedanaesteraca



LONDON  Londonski premierligaši Arsenal i Chelsea izborili su plasman u četvrtfinale engleskog nogometnog Liga kupa.


Chelsea je plasman među osam najboljih izborio pobijedivši Southampton sa 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.


Poveli su “Bluesi” u 44. minuti preko Kaia Havertza, a izjednačio je Che Adams u 47. minuti.




Prilikom izvođenja jedanaesteraca kod gostiju su promašili Theo Walcott i William Smallbone, a kod Chelsea Mason Mount. Mateo Kovačić je igrao cijeli susret za Chelsea.


Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Leeds United sa 2-0, a golove za “Topnike” zabili su Calum Chambers (55) i Edward Nketiah (69).


Dalje ide i Sunderland koji je nakon 0-0 unutar 90 minuta, bio bolji od Queens Park Rangersa sa 3-1 prilikom izvođenja jedanaesteraca.


Čak tri igrača londonskog sastava nisu zabila s bijele točke Charlie Austin, Ilias Chair i Yoann Barbet, dok su kod Sunderlanda bila sigurna prva tri izvođača, a ostali nisu niti trebali pucati.


Preostalih pet utakmica osmine finala na rasporedu je u srijedu, a sastaju se Stoke City – Brentford, West Ham United – Manchester City, Leicester City – Brighton & Hove Albion, Burnley – Tottenham Hotspur, te Preston North End – Liverpool.