Nevio Malatestinić

Četvrtoligaš iz Omišlja dobio novog trenera nakon odlaska Gajzlera na Rujevicu: “Nadam se da ću dočekati kratke rukave”

Valentina Prokić

POVRATAK NOGOMETU - Nevio Malatestinić

POVRATAK NOGOMETU - Nevio Malatestinić

Predsjednik Turčić je rekao da nema ciljeva, ali volio bi da ostanemo u Četvrtoj ligi, u kojoj će doći do reorganizacije. To znači da moramo biti među prve tri ekipe - kaže Malatestinić



RIJEKA Poziv s Rujevice za Gorana Gajzlera, šefa struke četvrtoligaša OŠK Omišlja, prisilio je predsjednika OŠK-a Nikolu Turčića na potragu za novim trenerom. As iz rukava pojavio se u liku predsjednikova dugogodišnjeg prijatelja Nevija Malatestinića, kojeg je, kako i sam priznaje Turčić, izvukao iz »nogometnog naftalina«.


– Radio sam 11 godina u omladinskoj školi u Krku. Bio sam pomoćni trener u dva navrata Danku Matrljanu i Alenu Horvatu. Od nogometa sam pauzirao od 2016. kada sam na zimu otišao iz Krka. Zasitio sam se nogometa zbog razno-raznih stvari. Od tada sam se bavio svojim poslom, dok me Nikola nije nagovorio. Kako smo veliki prijatelji i družimo se, pričali smo svo ovo vrijeme o OŠK-u, ali tek sada kad sam došao u klub, vidio sam koliko je on taj klub zapravo podignuo na jednu višu razinu.


Stvarno se svaki igrač dobro osjeća u klubu. OŠK je jako narastao u zadnje dvije godine, Nikola i svi ljudi u klubu i oko njega koji su radili na tome, napravili su jako veliki posao. Lijepo je biti trener OŠK-a u ovom trenutku – rekao je novi trener Omišljana Nevio Malatestinić, koji se još uvijek se upoznaje sa svojim igračima.




– Upoznao sam se s ekipom, ali kako nisam dugo bio u nogometu, još mi treba malo vremena da sve pohvatam. Imam nekoliko iskusnih igrača, koji su prošli sve u nogometu i kroz komunikaciju s njima pomalo ulazim u sve to – dodaje Malatestinić.


Premijera


Trener OŠK-a u svojoj trenerskoj karijeri nije vodio seniorsku momčad te mu i s te strane treba vremena za prilagodbu.


– Razlika od rada u omladinskoj školi i seniora je dosta velika. U Krku se i tada, kao i danas, radi na višoj razini, čak i na profesionalnoj razini. Imali smo puno djece u omladinskom pogonu, znalo se što se radi, imali smo plan i program rada. No, kad sam došao u OŠK-u, susreo sam se s jednom vrlo važnom stvari, a to je da dečki rade, ali većinom redovito dolaze na trening. To je više amaterska liga, ali je razina nogometa ipak viša. No, ogromna je razlika između omladinske škole i vođenja seniorske momčadi u Četvrtoj ligi – mišljenja je trener Omišljana.


Malatestinić je proteklog vikenda imao najbolju priliku za upoznavanje svojih igrača jer je OŠK igrao prvu od sedam dogovorenih utakmica u pripremnom razdoblju. Kraljevica je bila uspješnija i pobijedila s 3:2, a oba gola za Omišljanje dao je iskusnik Ahmad Sharbini.


– Za prvu utakmicu je bilo dobro, zadovoljan sam. Prvi puta smo se zajedno svi okupili, pomalo se međusobno upoznajemo. Za pripremno razdoblje je najvažnije da se nitko nije ozlijedio i da smo se dobro istrčali, a rezultat će doći. Najbitnije je da rezultat dođe kad bude trebalo, kad se budu skupljali bodovi. Prvenstvena karavana kreće 5. ožujka i nadam se da ću dočekati kratke rukave u OŠK-u, ako ne, idemo dalje. To je i Nikola rekao, da se nada da ćemo zajedno dočekati kratke rukave u OŠK-u. Sve ovisi o sreći, na ovoj razini ništa ne treba shvaćati tragično, a treba dosta sreće i rada jer kvalitetu imamo – poručuje strateg OŠK-a.


Pojačanja


OŠK proljeće dočekuje na sedmom mjestu sa 16 bodova, jednako koliko ima i šesta Lokomotiva. Za vodećim Medulinom 1925 zaostaje devet bodova. Momčad se u odnosu na jesenski dio pojačala s iskusnim Admirom Malkićem, 35-godišnjim veznjakom pristiglim iz Grobničana, koji je u karijeri još nosio dres Rijeke, Pomorca, Orijenta i Istre.


Zatim, 20-godišnjim Mazenom Sharbinijem, rođakom Ahmada i Anasa, koji je također došao iz Grobničana, a prošao je škole nogometa Rijeke, Dinama i Münchena 1860, te s 22-godišnjim Sunajem Memkovim iz Sjeverne Makedonije. Predsjednik Turčić ovim je potezom još jednom pokazao da misli ozbiljno kada je klupski napredak u pitanju.


– Kada sam preuzeo ekipu, nisam osjećao nikakav pritisak, a onda kada sam vidio koliko je Nikoli stalo, imam još veću odgovornost i prema njemu i prema ljudima koji su me se uopće sjetili. Osjećam pritisak, ali nadam se da će sve biti u redu. Dečki su dobri, Ahmad, Anas, Malkić, svi su oni iskusni i na njih se mogu osloniti, mogu ih pitati savjet, pomognu mi. Radi se dobro, a rezultat će doći. Ovisi sve o nama, kako budemo radili, trenirali i koliko budemo ozbiljni – kaže Malatestinić.


Što se ciljeva tiče, oni su vrlo jasni.


– Predsjednik Turčić je rekao da nema ciljeva, ali volio bi da ostanemo u Četvrtoj ligi, u kojoj će doći do reorganizacije. To znači da moramo biti među prve tri ekipe. To bih i ja volio, jer bi to zadržalo klub na jednoj višoj razini. Vidjet ćemo što će proljeće donijeti – zaključio je Nevio Malatestinić.