Plenum na Hreljinu

Četvrta NL Rijeka počinje 31. prosinca, igra se Liga za prvaka i ostanak

Ivan Volarić

Medulin - OŠK Omišalj, Otočac - Borac, Naprijed - Kraljevica, Buje - Gospić, Mladost Fažana - Lokomotiva i Cres - Vihor parovi su prvoga kolaHRELJIN Medulin – OŠK Omišalj, Otočac – Borac, Naprijed – Kraljevica, Buje – Gospić, Mladost Fažana – Lokomotiva i Cres – Vihor parovi su prvoga kola Četvrte NL Rijeka koja će startati 31. kolovoza. Propozicije natjecanja su indentične kao i u slučaju Treće NL Rijeka. Dakle, nakon što momčadi odigraju 22 kola dvokružnim sistemom igrat će se još pet kola, jednokružno, kroz Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Ukupno će se odigrati 27 kola. U viši rang će moći prve tri momčadi na ljestvici (ovisno o tome koja će dobiti licencu za viši rang…); a kod ispadanja iz lige će se voditi zaključkom da obje lige “pod kapom” MNO-a Rijeka moraju brojati 12 članova…


Lokomotiva će domaće utakmice igrati na stadionu na Kantridi, OŠK Omišalj će početak prvenstva dočekati kao domaćin u Krku, ali postoje realne šanse da se već nakon drugoga kola OŠK vrati na svoje igralište na Pušćii. VIhor, Borac i OŠK će svoje domaće utakmice igrati nedjeljom, ostali subotom.


Na Plemunu klubova, održanom u prostorijama NK Naprijeda na Hreljinu, nazočili su svi predstavnici klubova osim Cresa i i Gospića. Povjerenik za natjecanje za Zvonko Sobol, disciplinski sudac Arno Mladinić, a povjerenik za suce trebao je biti Mauro Tomišić, no zahvalio se na toj funkciji zbog poslovnih obaveza.