Čeferinova paljba

Čelnik UEFA i dalje tuče teškim topništvom po “pobunjenicima”: “Još ima onih koji vjeruju da je Zemlja ravna, a Superliga postoji”

Portal Novi list

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Jasna je razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Oni su se prvo povukli, priznali da su pogriješili - rekao je Čeferin



LONDON Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, i u svojem posljednjem razgovoru za Daily Mail nije štedio sve one koji su sudjelovali u projektu Superlige.


– Svatko mora snositi posljedice onoga što je učinio i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo. Ne možete učiniti nešto takvo i samo reći: “Kaznili su me jer me svi mrze”. Oni nemaju razumijevanja za bilo koga osim za sebe. To što su učinili nije u redu i vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana što moramo učiniti – kazao je Čeferin koji neće svih 12 klubova svrstati u isti koš kada su u pitanju sankcije.


–  Jasna je razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Oni su se prvo povukli, priznali da su pogriješili. Za mene postoje tri skupine od ovih 12: Englezi, koji su izašli prvi, zatim ostala tri kluba, Atletico Madrid, Milan i Inter, a zatim oni koji vjeruju da je Zemlja ravna i misle da Superliga još uvijek postoji. Postoji velika razlika između njih. Ali svi oni će biti odgovorni. Na koji način to ćemo vidjeti – dodao je Čeferin pa s čitateljima engleskog dnevnika podijelio kako je proživio svoje teške dane na čelu UEFA-e.




– Osjećao sam se kao da sam stavljen u perilicu rublja. U subotu sam iz Slovenije osam sati automobilom putovao da bih stigao u Švicarsku. U svom sam govoru imao sve spremno za razgovor o reformama i čak sam se zahvalio Agnelliju. Od tada sam četiri puta promijenio govor. Pripremali su stvari koje mi nisu rekli, Agnelli me lagao govoreći: “Nije istina, nije istina…”. Na kraju se dogodilo to što se dogodilo – rekao je Čeferin i ovako odgovorio na upit da li će nakon svega ovoga stati iza otočke kandidature za dobivanje SP-a 2030. godine u odnosu na onu Španjolaca.


– Jako sam zahvalan vladi Ujedinjenog Kraljevstva, sa svim vlastima, kako su u svojoj krizi pokazali da štite nogomet. Mogu reći da je otočka infrastruktura i sve ostalo spremno za ugostiti SP. Međutim, staviti se na jednu stranu ne bi bilo u redu, jer svi oni su moji savezi. Zaista cijenim ovu zaštitu nogometa, izuzetno je cijenim. Inzistirat ću na tome da imamo samo jednog kandidata. Ako se kandidiraju dvojica, podijelilo bi europske glasove, što znači da bi obojica mogli izgubiti. Razgovarat ćemo kad za to dođe vrijeme – rekao je čelnik UEFA-e.