HMNK Rijeka

Čelnik futsal momčadi Rijeke ne krije visoke ambicije: “Iduće sezone će Dvorana mladosti gorjeti, napadamo naslov prvaka!”

Ivan Volarić

Alen Fetić, Elvir Husarić i Robert Grbić/Foto A. KRIŽANEC

Alen Fetić, Elvir Husarić i Robert Grbić/Foto A. KRIŽANEC

Možda zvuči bahato, ali mi ćemo se sigurno pojačati. Već imamo razgovore s nekim igračima - rekao je predsjednik HMNK Rijeke



RIJEKA   Trebala je to biti velika fešta, proslava titule i promocije u SuperSport HMNL, no Brođani su javili da neće doputovati na Trsat i jasno je da su poremetili planove čelnika HMNK Rijeka na čelu s predsjednikom Vedranom Frelihom. Pozivnice su otišle na adrese mnogih, pripremljen je poseban program, očekivale su se jučer pune tribine Dvorane mladosti. I naravno, nova pobjeda Bijelih koji su još ranije matematički osigurali titulu prvaka.


– Iskreno, mene je bilo strah da bi se tako nešto moglo dogoditi jer sam bio upoznat sa situacijom u Brodu 035 – započeo je Frelih. – Neću ulaziti u detalje i komentirati stanje u njihovom klubu. Valjda Ivica Ćorluka, čovjek koji vodi Brod i koji je 20 godina u futsalu, zna što radi. Neka je to njemu na čast! Oni su se probali dogovoriti oko novog termina utakmice, ali nisam htio popuštati jer sam naučio da nema smisla popuštati takvima, smatrajući da uvijek na kraju dolazi na isto.
Puna dvorana


Uručenje pokala i fešta na Trsatu održat će se ove srijede od 20.30 kada ste dogovorili prijateljsku utakmica sa slovenskim Dobovcem?




– Prije svega mi smo svjesni da ćemo se morati pojačati za iduću sezonu. Ambicije su najviše, već u prvoj sezoni želimo napasti naslov prvaka. Minimalni cilj je igrati finale doigravanja. Možda zvuči bahato, ali mi ćemo se sigurno pojačati. Već imamo razgovore s nekim igračima. Imamo dosta planova. Sada je najbitnije da se potvrdi ostanak ključnih igrača, to bi idućeg tjedna trebalo biti jasnije. Krećemo s velikim ambicija u iduću sezonu i zbog toga nam je ova utakmica u srijedu važna. Dakle, da vidimo kako će se naš aktualni sastav nositi s jakim suparnikom kao što je Dobovec. Nama je to super test, a i njima je super ispalo jer su izborili prolaz u doigravanju nakon pobjede nad drugoplasiranim Silikom kojega smo između ostaloga dobili u zimskim pripremama. Sada nas baš zanima kako ćemo proći s Dobovcem. I njima je ta utakmica dobrodošla uoči finala play offa. Dobra utakmica da vidimo što trenutno možemo.


Vedran Frelih, predsjednik HMNK Rijeka


Plasman u finale doigravanja iduće sezone značio bi i plasman u Ligu prvaka?


– Bojim se da smo ostali bez jednog mjesta u Ligi prvaka zbog lošijih rezultata. Ali rekao sam da je finale doigravanja minimalan cilj. Cilj je osvajanje prvenstva i igranje finala pred punom Dvoranom mladosti koja će, siguran sam, u tom slučaju – gorjeti.


Ljubav i strast prema futsalu

Kada ste prije tri godine pokrenuli klub, jasno ste poručili da imate najviše moguće ambicije?


– Sve ovo što smo pokrenuli i čime se bavimo je jedino ljubav i strast. Nemamo apsolutno nikakve koristi od ovoga, štoviše trošimo svoje slobodno vrijeme, pate naše obitelji. Nas nekoliko luđaka, u pozitivnom smislu govorim, zaljubilo se u ovaj sport. Općenito u životu, ja i moji partneri koji smo uz klub, ništa ne radimo samo da bismo odrađivali. Želje i ambicije su najviše moguće. Radije nećemo ništa raditi nego raditi nešto polovično – rekao je Frelih.

Ove sezone u Dvorani mladosti se nerijetko okupilo i po tisuću gledatelja, utakmice protiv suparnika kao što su Dinamo, Torcida, Stanoinvest Pula… sigurno će biti dodatni mamac za navijače?


– To je ono zbog čega radimo sve ovo skupa. To će za nas biti organizacijski i logistički izazov, kojeg vjerojatno još nismo svjesni i tu ćemo se morati puno bolje pripremiti. Posebno iz siguronosnih razloga. Do sada nismo imali incidenata, vjerujem da nećemo ni ubuduće. Veselimo se utakmicama s Dinamom, Torcidom, Pulom, ali i velikanima kao što su Novo vrijeme, Olmissum… Osijek će se pojačati. Stvarno će biti zanimljivo.


Domaći igrači


Imate u momčadi dosta stranaca, ali dio momčadi čine i Riječani što sigurno veseli s obzirom na to da je ovo ipak zamišljena kao riječka priča?


– Problem je što futsala dugo nije bilo u Rijeci. Imam 37 godina i pamtim jedino Grobnik koji je djelovao. Ako je nešto bilo prije, toga se ne sjećam. To je bila naša slabost jer nismo imali prave futsal igrače osim našeg Dalibora Radusina-Malca, kojega ćemo i službeno umiroviti u susretu u srijedu. Ove godine smo ubacili šest, sedam prošlogodišnjih juniora i oni su temelj svega. To je i privuklo trenera Duju Maretića koji im je bio izbornik u mladoj reprezentaciji i uvidio da ima s kim raditi. Stranci? Elvira Husarića, Alena Fetića ili Dinu Murtića, koji je bio naš junior, već gledam kao domaće igrače. Eventualno je tu Luka Suton, ali i on će ubrzo biti domaći.


Sutonovo dovođenje u zimskom prijelaznom roku se pokazalo kao sjajan potez, odlučio je nekoliko ključnih utakmica na putu do titule?


– Po meni je to u prvom redu odličan poslovni potez. Imali smo u tom trenutku prvo mjesto i četiri boda prednosti, ali smo vidjeli da smo tanki na toj poziciji i zbog toga smo odlučili dovesti »kapitalca«. Pokrili smo poziciju gdje smo smatrali da smo najtanji, ali i napravili dobar potez za iduću sezonu.


Mislite li da vas se na temelju svega što ste napravili ove sezone već polako pribojavaju u Splitu, Zagrebu, Puli, Osijeku…?


– U odličnim smo odnosima s većinom klubova, van terena smo u jako dobrim odnosima s većinom naših konkurenata, štoviše možemo reći da smo prijatelji. Vjerujem da nas se još ne pribojavaju, ali hoće uskoro. Znaju oni jako dobro da ćemo mi ozbiljno raditi posao i da će tu biti svega. Shvatit će vrlo brzo da ćemo im mi biti jedna od najvećih prepreka do svojeg cilja – zaključio je čelnik Rijeke.


 


Igrao s Anasom

Frelih je igrao nogomet u mlađim uzrastima Rijeke zajedno s Anasom Sharbinijem u generaciji igrača 1986./87. godišta.


– Prošao sam mlađe uzrasne kategorije u Rijeci, potom igrao za Pomorac i Halubjan, kasnije u seniorskoj karijeri i Stari grad. Igrao sam svugdje pomalo, ali uvijek kažem da više volim nogomet nego što ga znam igrati… Zato sam i našao ovu poziciju gdje se bolje snalazim – rekao je čelnik Rijeke.