Kongres UEFA-e

Čeferin se s kongresa UEFA-e obratio engleskim “superligašima”: “Napravili ste veliku grešku, ali imate vremena promijeniti mišljenje”

Hina

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Čeferin je u svom uvodnom govoru kritizirao vlasnike klubova i stoga što na nogomet gledaju kao na "proizvod", a na navijače kao na "potrošače"



MONTREAUX Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin u uvodnom je govoru na kongresu UEFA-e u Montreauxu kazao engleskoj “velikoj šestorci”, klubovima koji su se pridružili novoj Superligi, kako su napravili “veliku pogrešku” te ih pozvao da ponovno razmisle o svojoj odluci.


“Želio bih se obratiti vlasnicima nekih engleskih klubova. Gospodo, napravili ste veliku pogrešku. Neki bi to nazvali pohlepom, neki prezirom, arogancijom ili potpunim ignoriranjem engleske nogometne kulture, no to nije važno. Ono što jest važno je da imate vremena promijeniti mišljenje. Svatko radi greške, a navijači u Engleskoj zavređuju da vi ispravite svoje, oni zavređuju poštovanje”, kazao je Čeferin.


Čeferin je u svom uvodnom govoru kritizirao vlasnike klubova i stoga što na nogomet gledaju kao na “proizvod”, a na navijače kao na “potrošače”.




Manchester United, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, Chelsea i Arsenal se nalaze među potpisnicima 12 klubova osnivača Superlige zajedno s po tri talijanska (Inter, Milan, Juventus) i španjolska (Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid) kluba.