Tottenham vs. Ajax

ČAROLIJA SE NASTAVLJA Kopljanici srušili Tottenham u Londonu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka

Hina

Donny van de Beek postigao je u 15. minuti jedini pogodak/Foto REUTERS

Donny van de Beek postigao je u 15. minuti jedini pogodak/Foto REUTERS

Sraz najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka pripao je nizozemskoj momčadi koja je bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol.



LONDON U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Ajaxa su u Londonu pobijedili Tottenham s 1-0 (1-0). Uzvrat se igra u Amsterdamu 8. svibnja.


Pobjednički pogodak je za Ajax postigao je Donny van de Beek (15).


Sraz najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka pripao je nizozemskoj momčadi koja je bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol. Prvi međusobni europski dvoboj Tottenhama i Ajaxa nakon čak 38 godina obilježili su izostanci najboljih napadača Engleza – Kanea i Sona, što se pokazalo i ključnim za ovaj dvoboj jer Tottenham nije stvorio nijednu izrazitu priliku, iako su u drugom dijelu pritisnuli Ajax.




U 15. minuti Nizozemci su poveli nakon što je Ziyech pravovremeno uposlio van de Beeka, kome nije bilo teško pogoditi mrežu pored nemoćnog vratara Llorisa. Iako su postigli važan gol u gostima Ajax je nastavio s napadima, pa u 24. minuti Lloris nogom brani udarac van den Beeka iz blizine. Domaćini su najveću šansu propustili u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Alderweireld udarcem glavom zamalo prebacio vrata.


U 50. minuti vratar Ajaxa Onana brani volej Allija, a Totenham je posve preuzeo inicijativu u drugom dijelu. Ipak, u jeku napada Engleza Brazilac Neres je u 78. minuti imao »mat-situaciju«, ali s desetak metara pogodio je vratnicu nakon dodavanja Tadića.


TOTTENHAM – AJAX 0:1


Pred 60.000 gledatelja na stadionu Tottenhama sudio je Lahoz iz Španjolske.


Strijelci: 0-1 van de Beek (15)


TOTTENHAM: Lloris, Trippier (Foyth, 79), Sanchez, Alderweireld, Vertonghen (Sissoko, 39), Rose (Davies, 79), Wanyama, Eriksen, Alli, Lucas Moura, Llorente.


AJAX: Onana, Veltman, de Ligt, Tagliafico, van de Beek, Blind, Schone (Mazraoui, 65), de Jong, Ziyech (Huntelaar 87), Neres, Tadić.