Čak 18 nogometaša Širokog Brijega je pozitivno, ostali su na samo šest zdravih seniora

Hina

Svi su oni igrali u derbiju 11. kola Premijer lige BiH prošli vikend kada je na Koševu od Širokog Brijega sa 2-0 bolji bio NK SarajevoSARAJEVO  Nogometni klub  Široki Brijeg  potvrdio je u  ponedjeljak  kasno navečer kako su čak 18 igrača i jedan član  stručnog stožera zaraženi  koronavirusom.


Prva momčad  hercegovačkog prvoligaša trenutno na treninzima  ima na  raspolaganju svega šest seniora zbog čega će zatražiti odgodu prvenstvene utakmice protiv  bosanskohercegovačkog prvoligaša  Tuzla City i utakmice kupa protiv  mostarskoga Veleža.


Prije nekoliko dana je 12 širokobrijeških nogometaša osjetilo simptome i  svi su blagovremeno  stavljeni u izolaciju, a testiranje u  ponedjeljak  je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i još šest igrača NK Široki Brijeg pozitivni na  COVID -19.
Svi su oni igrali u derbiju 11. kola Premijer lige BiH prošli vikend kada je na Koševu od Širokog Brijega sa 2-0 bolji bio NK Sarajevo.


Uprava  Širokoga  Brijega  je razočarana baš zbog te utakmice jer su tražili  njenu odgodu, međutim, nadležna tijela Nogometnoga saveza BiH su taj zahtijev    odbacili.


“Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku ekipu i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, oni  su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice”, podsjećaju iz Širokog.


Upozoravaju kako je u pitanju zdravlje i zaštita života, igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica.


“Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovom problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi”, ističu Širokobriježani.


Nakon svega se postavlja pitanje ima li zaraženih među igračima Sarajeva.