Trener Dinama

Čačić: Rekao sam igračima – ako pada kiša, moraš uzeti kišobran

Hina

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Imao sam lijepih pobjeda u karijeri, ali ovo mi je sigurno najveća klupska, rekao je Ante Čačić



Gromoglasni pljesak dočekao je Dinamovog trenera Antu Čačića u press salonu maksimirskog stadiona nakon trijumfa protiv Chelsea na otvaranju Lige prvaka.


“Modri” su u osmi nastup u elitnom društvu otvorili srušivši engleskog velikana Chelsea 1-0 golom Mislava Oršića u 13. minuti.


“Bila je ovo prekrasna utakmica, sjajan ambijent, navijači su nam pomogli da odigramo ovako dobru utakmicu. Ovo je velika pobjeda, velika tri boda i poticaj za dalje,” kazao je Čačić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.




“Čestitam igračima, bili su poslušni, ponizni, umorni na kraju, ali nam se sve vratilo. Ostvarili smo hvale vrijedan rezultat, no za tri dana je nova utakmica. Moramo biti koncentrirani na prvenstvo koje nas hrani da bi dobili ovakve europske utakmice. Veliko bravo za sve.”


Čačić je za ogled protiv Chelsea promijenio formaciju zaigravši s tri stopera.


“Igrači su dobro prihvatili ovu ideju. Objasnio sam im da kada pada kiša moraš uzeti kišobran. Oni nisu pandan suparnika protiv kojih smo igrali do sada ove sezone. Morali smo suziti prostor i zaustaviti njihovu brzinu. Najvažnije je da su igrači vjerovali. Uspjeli smo u naumu da limitiramo njihovu neospornu kvalitetu, jako sam sretan,” dodao je.


Čačić je otkrio kako je igračima prije utakmice kazao da “ako ćemo igrati dobru obranu, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. I to se pokazalo ključnim.”


Priznao je kako je ovo njegova najveća pobjeda u klupskoj karijeri.


“Imao sam lijepih pobjeda u karijeri, ali ovo mi je sigurno najveća klupska. Imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo dobio toliko kvalitetnu momčad na ovoj razini natjecanja. Oni su bili u punom sastavu,” naglasio je dodavši kako je ova pobjeda satisfakcija za njega i stručni stožer.