Trener Dinama

Čačić pred Chelsea: Imamo nadu da možemo izboriti proljeće u Europi, pogledajte zašto

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Chelsea je apsolutni favorit, ali bio je i u prvoj utakmici, tvrdi Čačić



Dinamo u srijedu očekuje posljednja utakmica grupne faze Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu. Kolike su im šanse za “europsko proljeće” jasno govori to što bi, da to ostvare, morali pobijediti Chelsea u gostima, a uz to im se mora poklopiti i rezultat na utakmici Milana i Red Bull Salzburga.


Evo kako tu utakmicu i Dinamove šanse za proljećem u Europi vidi trener zagrebačkog kluba Ante Čačić.


Drugačija utakmica od prve


“Sutra završavamo grupnu fazu natjecanja s ekipom s kojom smo otvorili. Chelsea je apsolutni favorit, ali bio je i u prvoj utakmici.




Zahvaljujući toj pobjedi, imamo sad nadu da možemo izboriti proljeće u Europi. Ovo je drugačija utakmica od prve, oni su bili na početku sezone, a mi u najboljem izdanju jer smo bili nakon kvalifikacija.”


Ocjenjujući nastup Dinama u Ligi prvaka izrazio je ponos igrama svoje momčadi.


“Ponosan sam na igrače. Imali smo dobre prezentacije, uvijek nam je nešto falilo. Bit će vremena za analizu. Sutra očekujem pun stadion, prekrasan ambijent.


Naša potpora neće nedostajati, a od igrača očekujem da daju svoj maksimum. Imamo i malih poteškoća, Mišić nije danas trenirao, vidjet ćemo što će biti sa Šutalom, Dilaver je ostao kod kuće jer ima problema s trbušnim zidom.”


Dva moguća izostanka


Dva prvotimca mogla bi izostati s utakmice.


“Josip Mišić ima probavnih tegoba, a Josip Šutalo je dobio udarac protiv Milana, ima blagu kontuziju kvadricepsa. Sa Šutalom se neće riskirati ako neće biti 100 posto spreman”, rekao je Čačić.


Klupu Chelseaja od Thomasa Tuchela naslijedio je Graham Potter.


“Promijenili su vrhunskog trenera u odnosu na zadnji naš susret. Dogodi se takva utakmica koja se njima dogodila, mi smo bili dobri i koncentrirani. Imali smo sjajnu kontru koju je Oršić završio.


Na kraju je stradao trener, ali to nisam previše razumio. Vjerojatno se radilo o promjeni novog predsjednika. Tražit ćemo svoju šansu i želimo izgledati dostojni Ligi prvaka”, rekao je Čačić.