Englesko prvenstvo

Burnley osvojio bod kod novog prvaka, Liverpool prosuo prve bodove na Anfieldu od siječnja 2019., težak poraz Chelseaje

Hina

Mo Salah (Liverpool)/Foto REUTERS

Mo Salah (Liverpool)/Foto REUTERS

Hrvatski stoper Dejan Lovren ostao je na klupi za pričuve "redsa", koji su poveli preko Andrewa Robertsona u 34. minuti. Remi gostima donio je Jay Rodriguez (69)



LONDON U utakmici bez natjecateljskog značaja Liverpool je u subotu na Anfieldu protiv Burnleyja odigrao 1-1, i tako je Burnley uspio prekinuti pobjednički niz Liverpoola na domaćem terenu, koji je u Premier ligi trajao od siječnja prošle godine.


Hrvatski stoper Dejan Lovren ostao je na klupi za pričuve “redsa”, koji su poveli preko Andrewa Robertsona u 34. minuti. Remi gostima donio je Jay Rodriguez (69).


Nogometaši West Hama su u 35. kolu kao gosti svladali Norwich s uvjerljivih 4-0 (2-0), a strijelac sva četiri pogotka bio je Michail Antonio. Norwich je ovim porazom izgubio i teoretske izglede za ostanak u Premier ligi, dok je West Ham bitno povećao izglede za ostanak u elitnom društvu.




Važnu pobjedu ostvario je Watford, koji je kao domaćin svladao Newcastle sa 2-1, nakon što su gosti poveli u 23. minuti pogotkom Gaylea. Preokret u drugom poluvremenu došao je kao posljedica dva opravdano dosuđena kaznena udarca za domaću momčad. Oba puta je realizator bio Troy Deeney. Za izjednačenje je pogodio u 52. minuti, a sva tri važna boda svojoj je momčadi donio u 82. minuti.


Nogometaši Chealseja doživjeli su težak poraz (0-3) na gostovanju kod Sheffield Uniteda.


Dva pogotka za domaće dao je McGoldrick (18, 77), a u strijelce se upisao i McBurnie (33), pa je Sheffield sada šesti s 54 boda i ima velike šanse da se po prvi puta u povijesti plasira u Europsku ligu.


Chelsea je i dalje treći s 60 bodova i to je pozicija koja garantira Ligu prvaka, no može pasti već u nedjelju čak na peto mjesto u slučaju pobjeda Leicestera i ManU-a.


Mateo Kovačić je ostao na klupi gostiju



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore