Podgorica

“Burek sa sirom!”. Crnogorski navijači na utakmici s BiH nasmijali regiju simpatičnom provokacijom

Hina

Reuters

Reuters

“Skandiranje crnogorskih navijača "Burek sa sirom!" usmjereno ka navijačima BiH je vjerojatno najsimpatičnija navijačka provokacija svih vremena na Balkanu, a realno i šire”, jedan je od komentara na Twitteru



“Burek sa sirom!”, skandirali su navijači Crne Gore na nogometnoj utakmici u Podgorici između crnogorske i reprezentacije Bosne i Hercegovine, “provocirajući” tako gostujuće navijače jer je u BiH tradicionalno burek isključivo pita s mesom.


To je bila jedina “provokacija” koju su domaći navijači uputili gostima, dok je himna BiH ispraćena aplauzom. Ova kreacija crnogorskih navijača zapalila je društvene mreže u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.


“Skandiranje crnogorskih navijača “Burek sa sirom!” usmjereno ka navijačima BiH je vjerojatno najsimpatičnija navijačka provokacija svih vremena na Balkanu, a realno i šire”, jedan je od komentara na Twitteru.




Ubrzo su se u “raspravu” na društvenim mrežama uključili i gradonačelnici Sarajeva i Podgorice. Ivan Vuković pozvao je gradonačelnicu Sarajeva da se “tenzije smire”.


“Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira”, poručio je gradonačelnik Vuković na Twitteru, na što mu je iz Sarajeva stigao odgovor da je utakmica reprezentacija BiH i Crne Gore potvrda iskrenog prijateljstva.


“Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek – sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji”, poručila je gradonačelnica Sarajeva Karić.


Mediji u Podgorici spekuliraju kakav bi odgovor bosanskohercegovački navijači mogli pripremiti za susret ove dvije reprezentacije u Zenici, a jedna od opcija koja se pojavila na društvenim mrežama aludira na “lijenost” koja se tradicionalno povezuje sa Crnogorcima.


Video možete pogledati OVDJE.