Sociedad i Bilbao slave

BURA I NA PIRINEJIMA Real Madrid i Barcelona doživjeli sudbinu Dinama i iznenađujuće ispali u četvrtfinalu Kupa

Portal Novilist.hr

Luka Modrić i Renan Lodi/Foto REUTERS

Luka Modrić i Renan Lodi/Foto REUTERS

Real Madrid je doma poražen od Real Sociedada 4:3, dok je Barcelona pala u Bilbaou u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena. Luka Modrić odigrao je drugo poluvrijeme za Madrižane, Ivan Rakitić do 69. minute za Katalonce



MADRID  Nogometaši Real Sociedada iz San Sebastiana i Athletic Bilbala plasirali su se u polufinale Španjolskog kupa. Vijest ne bi ni približno zvučala tako zanimljivo da se ne zna da su na putu do polufinala izbacili Real Madrid i Barcelon. Real Sociedad režirao je veliko iznenađenje gostujućom pobjedom  4:3 (1:0) na Santiago Bernabeu.


Gosti su u prvom poluvremenu poveli preko Oedegaarda (22), da bi početkom nastavka Isak (54, 56) s dva gola u kratkom razdoblju povisio na 3:0 i činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno. Ipak, Marcelo (59) je vrlo brzo smanjio na 3:1, samo da bi Mikel Merino (69) vratio prednost Sociedada na tri razlike.


U samoj završnici Madrižani su pogocima Rodryga (81) i Nacha (90+3) zaprijetili, ali nisu imali vremena za potpuni preokret.




Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je drugo poluvrijeme za madridski sastav.


Real Sociedad dosada je dva puta osvajao Kup, prvi put davne 1909. godine, a drugi 1987., dok je posljednji put u finalu nastupio 1988.


Barcelona je potopljena u trećoj minuti sudačke nadokadne vremena. Sve je na San Mamesu mirisalo na produžetke jer nije bilo pogodaka, a onda je pogodio Inaki Williams i digao na noge gotovo 50 tisuća domaćih navijača.


Ivan Rakitić počeo je utakmicu u Bilbau, ali je izašao iz igre u 69. minuti utakmice.


Još u utorak u polufinale se plasirala Granada 2:1 pobjedom protiv lanjskog pobjednika Valencije, a u srijedu je među posljednja četiri sastava ušao i drugoligaš Mirandes 4:2 uspjehom protiv Villarreala. Niti jedan od ta dva sastava dosada nije osvajao Kup.