Pravda za Georgea Floyda

Bundesligaške zvijezde Marcus Thuram i Jaden Sancho izrazili počast Georgeu Floydu

Hina

Marcus Thuram/Foto REUTERS

Marcus Thuram/Foto REUTERS

Thuram je postigao dva pogotka u 4-1 pobjedi njegove Borussije iz Moenchengladbacha protiv Uniona iz Berlina, a svoj je prvi pogodak proslavio kleknuvši na jedno koljeno



BERLIN  Dvojica mladih talentiranih nogometaša u njemačkoj Bundesligi, 22-godišnji Francuz Marcus Thuram i 20-godišnji Englez Jaden Sancho, svoje su odlične nedjeljne predstave iskoristili i kako bi izrazili počast 46-godišnjem Afroamerikancu Georgeu Floydu koji je preminuo nakon što je uhićen u ponedjeljak u Minneapolisu zbog pretjerane brutalnosti policajca.


Thuram je postigao dva pogotka u 4-1 pobjedi njegove Borussije iz Moenchengladbacha protiv Uniona iz Berlina, a svoj je prvi pogodak proslavio kleknuvši na jedno koljeno. Tu je gestu prije nekoliko godina popularizirao igrač američkog nogometa Colin Kaepernick koji je također prosvjedovao protiv policijske brutalnosti prema tamnoputim osobama.


Odmah po završetku utakmice Thuramov klub je na svom twitter profilu objavio fotografiju proslave pogotka uz potpis “Nije potrebno objašnjenje”.




Sancho je u 6-1 pobjedi njegove Borussije iz Dortmunda na gostovanju kod Paderborna postigao čak tri gola, a nakon prvoga je skinuo dres kako bi pokazao majicu na kojoj je pisalo “Pravda za Georgea Floyda”.


Tijekom subotnjih utakmica je 21-godišnji tamnoputi Amerikanac u sastavu Schalkea 04 Weston McKennie protiv Werdera igrao s trakom oko ruke na kojoj je pisalo “Pravda za Georgea”.