Povratak na staro

Bundesliga opet djelomično zatvara tribine, na stadione može najviše 15.000 gledatelja i to s maskama

Hina

Medicinski stručnjak iz SPD-a Karl Lauterbach mišljenja je da "ni na jednoj utakmici ne bi smjelo biti više od 5.000 gledatelja"



BERLIN Na utakmicama njemačke nogometne Bundeslige do daljnjega na tribinama neće moći biti više od 15.000 gedatelja, nakon što su u četvrtak dogovorene nove protuepidemijske mjere između vodećih ljudi regionalne i federalne vlasti.


Prema tim mjerama za događaje na otvorenom dopušteno je korištenje od 30 do 50 posto kapaciteta, s maksimalnim brojem od 15.000 gledatelja, dok je za sportska događanja u zatvorenim prostorima dopušteni maksimum 5.000 gledatelja.


Svi koji će nazočiti tim događajima morat će nositi maske na licu, a potrebna će im biti i važeća Covid-potvrda o cijepljenu ili preboljenju. Moguće je da će dodatno biti uvedeno i testiranje kao dodatni uvjet.




Premijer pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Hendrik Wuest, već je uoči sastanka upozorio klubove da budu spremni na “značajno smanjenje” kapaciteta stadiona.


“Želim broj koji će nam donijeti maksimalnu zdravstvenu zaštitu uz minimalno zadiranje u prava cijepljenih”, rekao je Wuest.


U pokrajini kojoj je Wuest na čelu u subotu je na rasporedu veliki njemački derbi između dvije prvoplasirane momčadi Bundeslige, kad će Bayern gostovati u Dortmundu kod Borussije. Wuest je već prije izjavio da ne vidi smisao u potpunom zatvaranju stadiona, kako je to bilo u početnom stadiju pandemije izazvane koronavirusom.


Ipak, utakmice pred praznim tribinama ili njihova odgoda, moguće su u onim pokrajinama koje imaju velik broj zaraženih.


Borussia je u četvrtak poništila sve ulaznice prodane u srijedu, što su učinili i u nekolicini drugih klubova.


Medicinski stručnjak iz SPD-a Karl Lauterbach mišljenja je da “ni na jednoj utakmici ne bi smjelo biti više od 5.000 gledatelja”, nakon što je dvoboj Koelna i Borussije Moenchengladbach gledalo 50.000 navijača. U srijedu je broj zaraženih u Koelnu bio u značajnom porastu, a Lauterbach je izjavio da se to nije dogodilo samo zbog utakmice, ali da je i ona doprijenijela tome.