Orijent dočekuje BSK

Budicin upozorava: Želimo pobjedu, ali BSK moramo shvatiti ozbiljno

Ivan Volarić

Edin Fatić, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ

Edin Fatić, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ

Želja je dobro odigrati i dobiti utakmicu. Prvenstveno će se nas pitati jer imamo određenu kvalitetu, ali svaki suparnik zaslužuje respekt i moramo ga ozbiljno shvatiti. Moramo znati da naši gosti, ako nećemo napraviti određen stvari, mogu biti opasni i kažnjavati te određene stvari - rekao je trener Orijenta 1919.



RIJEKA  Trener Orijenta 1919 Fausto Budicin nema pretjeranih kadrovskih problema uoči subotnje proljetne drugoligaške premijere na Krimeji koja donosi sudar s “davljenikom” BSK-om iz Bijeloga Brda. U konkurenciju za momčad vraćaju se Mateo Monjac i Edin Fatić nakon odrađenih kartona, te Vedran Gerc i Ivan Smolčić, koji su zaliječili ozljede. S druge strane Budicin neće moći računati na Lorena Maružina zbog ozljede skočnog zgloba, te vratara Carla Berkovića, koji je prošle subote u Kranjčevićevoj zaradio treći žuti karton. Budući da je Herman u zimskoj stanci otišao u Nehaj na vrata će – Popović.


– Giuliano je odradio dobre pripreme, dobro je branio u prijateljskim utakmicama. Mislim da će sve to biti OK – započeo je Budicin svoje obraćanje novinarima na krimejskoj presici tempiranoj uoči ogleda s BSK-om, a nakon što su “crveni” na otvaranju drugoga dijela sezone uzeli bod na gostovanju kod Dinama II.


BSK je prošle nedjelje poražen pred svojim navijačima od Osijeka II u utakmici koja je vrlo lako mogla otići i na drugu stranu.




– Pogledao sam tu utakmicu, realno zaslužili su više od poraza. Teško je, međutim, reći nešto pametno jer teren je bio u nikakvom stanju. Osijek II je u drugom poluvremenu igrao s igračem manje, BSK je praktički igrao viktoriju na jedan gol. Drugo poluvrijeme je bilo totalna dominacija BSK-a, ali nisu imali koncentracije u završnici. Što se tiče njihovog kadra i igre treba reći da su doveli sedam, osam novih igrača. Po meni pojačali su se u svim linijama. Doveli su trenera koji ima neku drugačiju nogometnu ideju. Igraju u sustavima 3-5-2 ili 3-4-3, a ovisno u suparnicima. Na Krimeji će tražiti priliku iz čvrstoga bloka kroz kontre ili polukontre. Dobro su u prekidima i ono što se nije promijenilo u odnosu na jesen jest da su fizički dosta moćni, vole  uvjetno rečeno udariti. Bit će teško proći kroz njihov središnji, odnosno niski blok. Dosta dobri su u fazama kada imaju višak prostora za koristiti. Imaju igrače s prvoligaškom iskustvom – Dabru i Muženjaka. Kada ih ostaviš same, kao što smo mi to učinili u prvoj utakmici, znaju biti opasni i pokazati da imaju kvalitetu za nešto više od onoga što pokazuje prvenstvena ljestvica. 


A prvenstvena ljestvica sugerira da je Orijent 1919 favorit u ovoj utakmici i logično je očekivati da je u krimejskim redovima naglašena želja za prvom proljetnom pobjedom.


– Želja je dobro odigrati i dobiti utakmicu. Prvenstveno će se nas pitati jer imamo određenu kvalitetu, ali svaki suparnik zaslužuje respekt i moramo ga ozbiljno shvatiti. Moramo znati da naši gosti, ako nećemo napraviti određen stvari, mogu biti opasni i kažnjavati te određene stvari – rekao je trener Orijenta 1919.