Modre kalkulacije

Bruno Petković ima svoju računicu: “Ni remi na Rujevici nije loš rezultat”

Davor Petrović

Bruno Petković i Alen Grgić/Foto PIXSELL

Bruno Petković i Alen Grgić/Foto PIXSELL

Nećemo se zatvarati, idemo na pobjedu. Mi imamo svoju ideju i viziju nogometa, i toga ćemo se sigurno držati - rekao je napadač Dinama



ZAGREB   Kratko i jasno, Dinamo večeras želi ostvariti pobjedu na Rujevici i pobjeći na četiri boda više od Rijeke. Tako razmišljaju svi u Maksimirskoj 128 i u skladu s time govore o derbiju.


– Očekuje nas dobra utakmica s kvalitetnim suparnikom. Puno više će se znati nakon devedeset minuta, a mi želimo igrati svoju igru i napadati. Nećemo se zatvarati, idemo na pobjedu. Mi imamo svoju ideju i viziju nogometa, i toga ćemo se sigurno držati, uz sitne korekcije, kada vidimo kako će se postaviti Rijeka – kaže Bruno Petković koji će u vrhu modrog napada zaigrati u tandemu sa Sandrom Kulenovićem.


Prema tome, jasno je da društvo iz Maksimirske 128 ima najviše ambicije u derbiju, s time da mu bodovno stanje na ljestvici daje prostor za izbjegavanje imperativa pobjede pod svaku cijenu. Međutim, u modrom taboru niti ne pomišljaju o traženju neriješenog rezultata.




Hipotetski, da nam u zadnjem kolu treba bod protiv Rudeša za naslov prvaka, odmah bih to prihvatio. Međutim, mi sada idemo na pobjedu i sve ćemo napraviti da tako bude, iako ni remi nije loš rezultat – objašnjava Petković.


Dobar posao


Prošla nedjelja donijela je poraz Rijeke na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, a takav ishod je stavio Dinamo u nešto povoljniju situaciju. Modri sada imaju bod prednosti i prvi put u ovoj sezoni drže vrh SuperSport HNL-a.


– Neću reći da me taj rezultat iznenadio, ali nisam očekivao da će Rijeka doživjeti poraz u Kranjčevićevoj. S druge strane, mi smo i prije te utakmice bili svjesni da sve utakmice do kraja prvenstva moramo odraditi na vrhunskoj razini. Sada imamo bod više od Rijeke, i to nam sigurno malo olakšava situaciju. Međutim, ne zamaramo se time. Mi nastavljamo svojim putem i fokus je isključivo na nama i našem cilju – rezonira Petković, uz pohvale na račun stručnog rada Željka Sopića.


Naravno, samim time i večerašnjeg suparnika.


– Prošle sezone Sopić je napravio čudo s Goricom, a sada nastavlja na isti način. Čovjek radi jako dobar posao i želim mu da tako bude i dalje, ali sada mi želimo pobijediti. Rijeka ima odličnu momčad, u čijem slaganju je sudjelovao i naš trener. Po meni, čak su se i jako dobro konsolidirali i primaju malo golova. No, naš cilj je naslov prvaka i igrat ćemo na pobjedu – dodaje Petković.


Osam pobjeda


Dinamo je, pak, podigao razinu forme u zadnjih mjesec i pol dana, nanizavši osam uzastopnih pobjeda.


– Igramo jako dobar nogomet, iako se to možda ne vidi po rezultatima. Stvaramo puno prilika, ofenzivni smo i mislim da naš bodovni učinak govori sam za sebe – tvrdi najbolji modri napadač.


Prema njegovim objašnjenjima, večeras će pritisak biti prisutan na obje strane.


– To je uvijek tako, bez obzira je li u pitanju Premier liga, Serie A ili La liga. Nama je pritisak sveprisutan i očekivanja su jako velika. Znači, na početku sezone postoji veliki imperativ i svi znamo da ga moramo odraditi do kraja. Što se Rijeke tiče, vjerujem da i oni osjećaju veći pritisak nego prije tri-četiri tjedna. Daleko su dogurali i sigurno sami pred sebe postavljaju neka očekivanja. Volio bih da se nakon ovog derbija razgovara o nogometu, a ne da netko napada Mađara – govori Petković, aludirajući na glavnog suca Tamasa Bognara.


Dodatni impuls Dinamu donosi i značaj utakmice.


– Atmosfera neće biti lijepa za nas, ali derbi protiv odličnog suparnika mora djelovati motivirajuće na svakog igrača. Osim toga, teren na Rujevici je odličan, i to sigurno daje doprinos kvaliteti igre. Mi smo svjesni svog cilja, a ja smatram da u borbi za naslov prvaka nije potrebna dodatna motivacija – zaključuje Petković.