Izbrisani

Bruno Marić najavio nakon SP-a očitovanje o radikalnoj odluci kojom su odstranjena dva suca

Davor Petrović

Bruno Marić/Foto PIXSELL

Bruno Marić/Foto PIXSELL

Radikalna odluka Komisije nogometnih sudaca predstavlja presedan jer do sada su djelitelji pravde za svoje loše izvedbe bili sankcionirani suspenzijama na određeni broj utakmica



ZAGREB  Iako Svjetsko prvenstvo u Kataru zauzima najveći dio medijskog prostora, skidanje Marina Vidulina iz Pule i Robija Kezelea iz Rijeke sa sudačkih lista na nacionalnoj razini nije moglo proći ispod radara. Za početak, ta radikalna odluka Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza predstavlja presedan jer do sada su djelitelji pravde za svoje loše izvedbe bili sankcionirani suspenzijama na određeni broj utakmica.


Zatim, u Vidulinovom slučaju nejasno je na što se sve odnosi ova odluka. Naime, uz njegovo ime piše da neće biti delegiran u natjecanjima koje organizira HNS kao sudac, dok se kod Kezelea spominju svojstvo pomoćnog suca i AVAR-a, odnosno pomoćnog suca u VAR sobi. To bi, pak, trebalo značiti da Vidulin i dalje dolazi u obzira za delegiranje u VAR sobi, a ta tehnologija koristi se samo u SuperSport HNL-u.


– O svemu ćemo govoriti kada završi Svjetsko prvenstvo – poručio je Bruno Marić, predsjednik KNS-a HNS-a.




Pri tome nije na odmet podsjetiti da Vidulin spada u skupinu sudaca koji dobivaju pohvale za svoj rad iz VAR sobe. Stoga se može pretpostaviti da će i dalje biti delegiran za takve zadatke. Tako se barem može razaznati iz službene odluke KNS HNS-a, kojom je javnost obaviještena o ovom radikalnom potezu.


Vidulin i Kezele skinuti su s nacionalne razine zato što su, kako tvrde članovi Komisije, na nedavnoj utakmici 15. kola SuperSport Prve NL, između Croatije Zmijavci i Hrvatskog dragovoljca (3:1), svojim grubim i neprihvatljivim pogreškama na štetu jedne momčadi izazvali opravdano nezadovoljstvo sportske javnosti. U pitanju su bili gosti iz Zagreba, koji su se odmah oglasili na društvenim mrežama.


»Iako je bio izravan televizijski prijenos, suci nisu krili tko je favorit kroz cijelu utakmicu; od prvog (i jedinog) gola koji smo postigli pa sve do kraja utakmice s punom trezvenošću i sigurni u svoj istup možemo reći samo jedno – Bezobrazno smo pokradeni!!! Protivnik je dobio penal iz ničega, a nama nije dosuđen penal, koji je to zaista i bio. Svaki naš pokušaj proboja zaustavljali su suci, a ne protivnički igrači, a svaku našu obranu pomogli su, opet, suci na najgori mogući način bez i trunke fair playa,« stoji na službenoj Facebook stranici Hrvatskog dragovoljca.


Riječki sudac Robi Kezele je zasad bez komentara, čekajući službenu odluku HNS-a.