Vrtoglava plaća

Brozović će danas i službeno postati igrač saudijskog Al Nassra. Zarađivat će 30 milijuna eura po sezoni

Hina

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Posljednjih dana trajala je neizvjesnost gdje će Brozović nastaviti karijeru



Marcelo Brozović, 30-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac, završio je dugu epizodu u milanskom Interu te će uskoro i službeno postati novi igrač Al Nassra, kluba iz Saudijske Arabije za kojeg igra i Cristiano Ronaldo.


Posljednjih dana trajala je neizvjesnost gdje će Brozović nastaviti karijeru, u Al Nassru ili Barceloni. Epilog je na kraju odlazak u Saudijsku Arabiju i klub kojeg ujedno trenira hrvatski strateg Dinko Jeličić. Tako navode svi europski mediji, a Brozović bi već tijekom petka trebao proći liječničke preglede u svom novom klubu i  potpisati trogodišnji ugovor, nakon čega će i službeno biti predstavljen.


Navodi se isto tako da će Al Nassr platiti 23 milijuna eura odštete za hrvatskog veznog igrača koji bi, pak, trebao po sezoni zarađivati 30 milijuna eura, a dobit će i dodatnih deset za potpis ugovora.




Iz Barcelone su tijekom petka naveli kako su izgubili utrku za Brozovićem i to zato jer nisu mogli „financijski biti konkurentni“.


Brozović je karijeru počeo u Hrvatskom dragovoljcu, a nakon još jedne odigrane sezone u Lokomotivi nosio je dres Dinama od 2012. do 2015. godine. Tada je prešao u milanski Inter za koji je odigrao 330 utakmica te je postigao 31 pogodak i upisao 43 asistencije.


S Interom je osvojio jedan naslov prvaka Serie A, dva Talijanska kupa i Superkupa. U netom završenoj sezoni s milanskim klubom je igrao finale Lige prvaka gdje je svoju momčad vodio kao kapetan.


Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 87 utakmica, dao je sedam golova te je bio član srebrnog sastava sa SP-a 2018. godine te brončanog s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.