Sve može

Britanska Vlada odobrila održavanje dviju utrka formule 1 na Silverstoneu početkom kolovoza

Hina

Nakon dvije utrke u Silverstoneu početkom kolovoza, sezona formule 1 bila bi nastavljena natjecanjima u Španjolskoj, Belgiji i ItalijiLONDON  Britanska vlada je odobrila održavanje dviju utrka iz kalendara Svjetskog prvenstva formule 1 na stazi u Silverstoneu u srpnju, unatoč epidemiološkim mjerama koje su još uvijek na snazi u Velikoj Britaniji, javlja BBC.


Prema odluci britanske vlade vozači, članovi momčadi i osobe koje su neophodne za održavanje natjecanja u formuli 1 bit će izuzeti od zahtjeca za dvotjednom samoizolacijom pri dolasku u Veliku Britaniju. Čelnici formule 1 će morati izložiti deteljan plan aktivnosti koji bi potom vlada prihvatila tijekom lipnja.


Od 1. lipnja su u Velikoj Britaniji dopuštena sportska natjecanja, ali bez prisustva gledatelja
“Pozdravljamo vladina nastojanja da osigura nastavak poslovanja elitnog sporta i njihovu podršku u povratku natjecanja. Ostat ćemo u bliskom dijalogu sljedećh tjedana pripremajući se za početak sezone u prvom tjednu srpnja”, izjavio je glasnogovornik Formule 1.


Od 1. lipnja su u Velikoj Britaniji dopuštena sportska natjecanja, ali bez prisustva gledatelja te uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.


Prema najnovijem planu čelnika Formule 1, utrke u Silverstoneu bi trebale biti održane početkom kolovoza, nakon što sezona započne dvjema utrkama, 5. i 12. srpnja, na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu.


Potom bi uslijedila utrka za Veliku nagradu Mađarske, koja bi iz originalnog kolovoškog termina bila prebačena na 19. srpnja.


Nakon dvije utrke u Silverstoneu početkom kolovoza, sezona formule 1 bila bi nastavljena natjecanjima u Španjolskoj, Belgiji i Italiji.