Zanimljiva lista

Britanci Bobana i Prosinečkog stavili na popis 50 “najcool” nogometaša svih vremena

Hina

Foto FAH Damir Sencar

Foto FAH Damir Sencar

Britanski nogometni magazin objavio je popis 50 nogometaša koji su bili najviše »cool« tijekom svojih karijera. Britanci su na taj popis uvrstili dva HrvataZvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog ugledni britanski nogometni magazin FourFourTwo (FF2) uvrstio je na popis »najcool» nogometaša, piše u srijedu Večernji list.


Britanski nogometni magazin objavio je popis 50 nogometaša koji su bili najviše »cool« tijekom svojih karijera. Britanci su na taj popis uvrstili dva Hrvata, Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog. Boban je na 30. mjestu ljestvice, dok je Prosinečki završio na 48. mjestu.


»Bio je član legendarne momčadi Milana koja je razmontirala Barcelonu u finalu Lige prvaka 1994. godine. Četiri godine poslije kao kapetan je Hrvatsku odveo do bronce na SP-u u Francuskoj. Unatoč tome, prva stvar koje se svi sjete kada pomisle na njega jest da je udario policajca«, opisuju Bobana.
»Prosinečki je igrao za tri velika kluba: Real Madrid, Barcelonu i Portsmouth. Bio je tehnički nadaren ofenzivni veznjak. Ovaj Hrvat nije se sramio priznati da su mu slabosti cigarete i vraćanje u obran»«, stoji, pak, u opisu Prosinečkog u magazinu FF«, piše Večernji list.