Naše malo misto...

Brbićeva ostavka je igrokaz za javnost, Nadzorni odbor je prije derbija s Dinamom jasno poručio da neće biti promjena

P. N.

Marin Brbić i Mario Stanić/Foto PIXSELL

Marin Brbić i Mario Stanić/Foto PIXSELL

Nadzorni odbor je uoči utakmice s Dinamom jasno poručio da žele da klub ima kontinutet rada na svim razinama i stao u obranuo Brbića, Tudora, Stanića i Kepčije



SPLIT Predsjednik Hajduka Marin Brbić je dan nakon pobjede nad Dinamom u Maksimiru podnio ostavku. Naime, na početku sezone Brbić je ničim izazvan kazao kako će napustiti predsjedničku fotelju kada vidi da Hajduk ne može osvojiti drugo mjesto i na taj način izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Brbić je održao svoje obećanje! Hajduk unatoč pobjedi nad Dinamom ne može biti drugi pa je Brbić stavio svoj mandat na raspologanje Nadzornom odboru kluba. To klupsko tijelo se sastalo uoči derbija u Maksimiru i poslalo snažnu poruku, da neće potezati za šok terapijama, već da žele da klub ima kontinuitet u radu na svim razinama od predsjednika do trenera… Time je predsjednik NO-a Benjamin Perasović jasno stao u obranu Brbića, Tudora, Stanića i Kepčije. Kada se to uzme u obzir onda se nameće jasno pitanje: Je li na Poljudu u tijeku igrokaz za javnost s Brbićem u glavnoj ulozi? Odgovor se nameće sam od sebe – da.


Prije svega treba naglasiti da je Brbić odradio više nego dobar posao kada su u pitanju financije kluba. Stabilizirao je klub, čak je ponekad bio “težak” kada je trebalo platiti nešto više pojedinog igrača. Svaku kunu bi dva puta “prevrnuo” prije nego što bi je isplatio. Brbić je u korona krizi uspio  sjajno odraditi posao oko smanjenja plaća igrača, nije dozvolio da mu se dogodi “pobuna” kao u Dinamu. Imao je i grešaka, što je normalno jer svatko tko radi taj i griješi. Možda mu je najveća pogreška bila što nije promptno reagigaro kada je sada bivši trener Siniša Orešćanin stao na stranu bivšeg šefa Akademije Krešimira Gojuna u sukobu između Brbića i Gojuna. Brbić je Orešćanina ostavio na klupi, a zatim se dogodila povijesna blamaža Hajduka i ispadanje iz EL od Gzire Uniteda. Nakon toga povijesnog neuspjeha Brbić je ipak smjenio Orešćanina.


Nadzorni odbor Hajduka trebao bi se brzo očitovati na Brbićevu ostavku jer će se u nedjelju, na dan Jadranskog derbija i sraza Hajduka i Rijeke, održati Glavna skupština dioničara kluba, na kojoj će zasigurno biti riječi o rezultatskom neuspjehu momčadi Igora Tudora. Treba sačekati što će kazati udruga Naš Hajduk koja je sa 25 udjela suvlasnik kluba. Oni su već iskazali nezadovoljstvo na predloženi dokument razvoja kluba u budućnosti gdje je po njima najmanje spominje sportski sektor, a Hajduk je ponajprije sportski klub. Ne vjerujemo da će NO prihvatiti ostavku Brbića iz jednog jedinog razloga jer su ga prije nekoliko dana zaštitili, osim toga nemaju svojeg kandidata, nisu ga imali, niti kada su tražili nasljednika bivšeg predsjednika Jasmina Huljaja. Samo je jedna mala enigma. Da li će Brbić do kraja ostati pri svojoj odluci neovisno o tome što će odlučiti NO? Pitanje je i kako će, ustraje li Brbić na ostavci, postupiti savjetnik Uprave za struku Mario Stanić. Njega i sportskog direktora zimus je doveo Brbić. Bilo bi moralno da su barem stavili svoje mandate na raspolaganje kada je Brbić podnio ostavku!