SP u Kataru

Brazilska pobjednička samba: “Nadamo se da ćemo nastaviti plesati sve do finala”

Hina

Neymar/Foto REUTERS

Neymar/Foto REUTERS

Južnokorejski izbornik podnio je ostavku odmah nakon utakmice



DOHA Izjave nakon dvoboja Brazil – Južna Koreja (4-1):


Neymar, brazilski napadač:


– Plakao sam cijelu noć nakon ozljede gležnja. Bio sam jako uplašen, jer sam stvarno vjerovao u sebe nakon dobrog starta sezone. Tako se ozlijediti bilo je jako bolno. Isplatilo se ostati do 11 sati sutradan kod fizioterapeuta, pa svaki dan poslije.




Neymar je postao treći igrač Seleçaa koji je zabio na tri različita Svjetska prvenstva, nakon Peléa i Ronalda.


– Veliki je ponos postići rekorde koje nikad ne bih mogao zamisliti – rekao je.


Vinicius, napadač Brazila:


– Nadajmo se da ćemo moći nastaviti plesati sve do finala. I također šaljemo veliki zagrljaj Peleu. Nadajmo se da će se brzo oporaviti.


Son Heung-min, kapetan Južne Koreje: 


– Poraz od Brazila nije posljedica nedostatka truda. Dali smo sve od sebe, ali bila je to izuzetno teška utakmica s glavnim favoritom za naslov. Nema sumnje u svačiju predanost i žrtvu, a ja se mogu se samo ispričati našim navijačima što nisam ispunio njihova očekivanja.


Paulo Bento, izbornik Južne Koreje:


– Zahvaljujem igračima, dali su sve od sebe. Poraz je opravdan, moramo čestitati Brazilu, bili su bolji od nas. To je normalna pobjeda za veliku momčad, kandidata za naslov. Jako sam zadovoljan radom dečki. Mislim da možemo biti ponosni nakon četiri godine rada, po treći put u povijesti korejskog nogometa igrali smo osminu finala. A sada dajem ostavku.