Ivan Smolčić

Brat kapetana Rijeke i jedan od igrača Bijelih u redovima Hrvatskog dragovoljca: “I nas će se nešto pitati…”

Davor Petrović

Ivan Smolčić tijekom ogleda s Hajdukom/Foto PIXSELL

Ivan Smolčić tijekom ogleda s Hajdukom/Foto PIXSELL

Željni smo dokazivanja i skupljana dragocjenog iskustva, što se, vjerujem, moglo vidjeti na prethodnim utakmicama Hrvatskog dragovoljca - kaže Ivan Smolčić



ZAGREB  Sutrašnji prvenstveni dvoboj Rijeke i Hrvatskog dragovoljca trebao je obilježiti prvu službenu utakmicu braće Smolčić na suprotnim stranama terena, no Hrvojeva ozljeda to je odgodila za neku drugu priliku, ako je ikada i bude.


– Cijela obitelj nam dolazi na utakmicu i zato mi je jako žao što ga neće biti. I dalje se radujem utakmici, ali ipak će biti drukčije bez Hrvoja jer mi je on bio dodatni motiv. Kada smo bili mali, na treninzima bismo nas dvojica najčešće birali ekipe za igru na dva gola, a prošle sezone bili smo na suprotnim stranama u prijateljskoj utakmici Rijeke i Orijenta 1919. Nadam se da će se Hrvoje brzo oporaviti pa da zaigramo jedan protiv drugoga u zadnjem kolu na Rujevici 21. svibnja. Toliko se radujem tom danu da znam i datum, ha, ha… – kaže Ivan Smolčić.


Kažete da cijela obitelj dolazi u Kranjčevićevu. Jesu li vam rekli za koga će navijati?


– To sam i ja htio znati, pa sam ih pitao. Rekli su mi da su negdje između i da neće navijati ni za koga. Najvažnije im je da obojica igramo, što sada, nažalost, neće biti slučaj. Inače uvijek navijaju za slabijeg suparnika, ali ovo je specifična situacija i ne žele birati stranu. Mislim da je tako najpoštenije.


Tijekom zimskog prijelaznog roka Rijeka je Hrvatskom dragovoljcu posudila dosta igrača, među kojima ste i vi. U kakvom raspoloženju svi vi dočekujete Rijeku?




– Ovo će biti posebna utakmica za nas. Vjerujem da svi imamo dodatni motiv jer želimo dokazati da zaslužujemo dres Rijeke. Želimo se pokazati u dobrom svjetlu i zato sam siguran da nećemo podbaciti. Većini nas ovo je prvi put da možemo igrati prvoligaški nogomet u kontinuitetu. Željni smo dokazivanja i skupljana dragocjenog iskustva, što se, vjerujem, moglo vidjeti na prethodnim utakmicama Hrvatskog dragovoljca. Još uvijek radimo neke pogreške zbog neiskustva, ali i napredujemo. Što više griješimo, više i učimo. Iz utakmice u utakmicu skupljamo samopouzdanje i mislim da možemo puno više od onoga što pokazuju dosadašnji rezultati. Vjerujem da ćemo u preostalim kolima pokazati da imamo kvalitetu.


Koliku prednost za vašu momčad predstavlja odlično poznavanje igrača Rijeke?


– Iskreno, svi znamo što od koga možemo očekivati. Možemo reći da nam to djelomično olakšava neke stvari. Opet, znaju i oni nas. Rijeka je jedna od najjačih momčadi u Hrvatskoj i veliki je favorit na ovoj utakmici. Sigurno je da će oni imati glavnu riječ na terenu, ali vjerujem da će se i nas nešto pitati.


Rijeka je u srijedu igrala produžetke u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa s Osijekom. Može li to biti prednost za Hrvatski dragovoljac?


– Sigurno je da su im neki igrači umorni od te utakmice i zato pretpostavljam da će u njihovoj momčadi biti određenih rotacija. To bi moglo donijeti i nešto manju uigranost. Nadam se da ćemo znati iskoristiti takvu situaciju. S druge strane, mi smo se fizički podignuli u odnosu na početak drugoga dijela sezone. Zato vjerujem da će se i nas nešto pitati i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti pozitivan rezultat.