Kažnjen i igrač Rangersa

Branič praške Slavije zbog rasizma suspendiran na 10 utakmica, neće igrati protiv Hrvatske na EURO-u

Hina

Okršaj Kudele i Kamare/Foto REUTERS

Okršaj Kudele i Kamare/Foto REUTERS

Nakon istrage koju je proveo Uefini etički i disciplinski inspektor, Kudela je kažnjen jer je za vrijeme utakmice rasistički vrijeđao Kamaru, dok je veznjak Rangersa kažnjen jer je nakon utakmice fizički napao Kudelu



NYON Branič praške Slavije Ondrej Kudela (34) suspendiran je na 10 utakmica zbog rasističkog ispada za vrijeme utakmice Rangersa i Slavije u osmini finala Europske lige, dok je veznjak škotskog kluba Glen Kamara suspendiran na tri utakmice zbog napada na drugog igrača.


Nakon istrage koju je proveo Uefini etički i disciplinski inspektor, Kudela je kažnjen jer je za vrijeme utakmice rasistički vrijeđao Kamaru, dok je veznjak Rangersa kažnjen jer je nakon utakmice fizički napao Kudelu u tunelu Ibroxa.


“Suspendirani igrača praške Slavije Ondreja Kudela ne smije nastupiti na idućih 10 Uefinih klupskih i reprezentativnih utakmica zbog rasističkog ponašanja, što uključuje i privremenu suspenziju na jednu utakmicu koju je igrač odslužio tijekom prve utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Arsenala,” objavila je UEFA.




Kudela, dakle mora odraditi još devet utakmica suspenzije što znači da je izgubljen za predstojeće Europsko prvenstvo na kojem će Češka igrati u skupini protiv Hrvatske. Čak i da Slavija stigne do finala Europske lige, preostalo bi mu još pet utakmica kazne.


Kudela je priznao da se verbalno sukobio s tamnoputim veznjakom, ali je negirao optužbe za rasizam, a uz njega je stao i češki klub. Slavijin branič je do sada upisao osam nastupa za nacionalnu vrstu, a posljednju utakmicu je odigrao 30. ožujka u kvalifikacijama za SP 2022. protiv Walesa.


UEFA je kaznila i finskog veznjaka Kamaru i to s tri klupske europske utakmice zbog napada na suparničkog igrača nakon utakmice.