Prva NL

Branič Orijenta uoči zahtjevnog gostovanja u Zagrebu: “Respekt Rudešu, ali imamo i mi kvalitetu”

Ivan Volarić

Filip Braut/Foto A. KRIŽANEC

Filip Braut/Foto A. KRIŽANEC

Moramo imati više koncentracije u posljednjoj trećini igrališta - naglasio je Filip Braut



RIJEKA  Prvenstveni raspored nije baš naklonjen nogometašima Orijenta, koji i treće kolo zaredom igraju kod momčadi koja će se protiv Crvenih nastojati izvaditi za loše rezultate u posljednjim susretima. Tako je bilo uoči susreta s Croatijom iz Zmijavaca i Kustošije, a tako je i uoči današnjeg gostovanja (13 sati, TV prijenos) kod jesenskog prvaka Rudeša, iza kojega su dva poraza (S. Belupo i Vukovar).


– Rudeš je ozbiljan protivnik bez obzira na posljednje poraze. To će im sigurno biti dodatni motiv da izađu iz te mini krize, jer njihovi ciljevi su visoki. Gledali smo ih, analizirali i definitivno su ozbiljna ekipa. Mi se moramo postaviti s dozom respekta, ali ne prevelikom, jer imamo kvalitetu da im možemo parirati – govori Filip Braut, 20-godišnji branič, jedan od igrača Rijeke na posudbi u Orijentu.


Krimejčani su prošle srijede odradili zaostatak kod Kustošije, gdje je ponovo izostalo konkretnosti u završnici.




– Rekao bih da nas već duže to prati i to ne samo ove polusezone. I nije to samo problem napadača, već cijele ekipe koja mora u tom dijelu pokazati malo više hrabrosti i force prema naprijed da loptu uguramo u gol. Moramo imati više koncentracije u posljednjoj trećini igrališta – nastavlja Braut uoči prvog od dvaju ogleda protiv vodećih momčadi lige, ujedno i posljednjih susreta uoči trećeg kruga prvenstva. Orijent je na granici šeste pozicije, posljednje koja u trećem krugu donosi utakmicu više na domaćem terenu.


– U svakoj utakmici moramo ići na glavu i probati izvući bodove. Ova ekipa ima kvalitetu, ali to mora pokazivati u svakoj utakmici – rekao je igrač koji je po očevim korijenima iz Kornića, a odrastao je u gradu Krku. Dominik Mulac, stoper Orijenta, po majci je s Dobrinjštine (Sužan), a na Krimeju je nedavno stigao i bivši kadet i junior Rijeke i Hajduka, Franjo Lazar – iz Malinske.


– Mala Bodulija na Krimeji! – ustvrdio je Braut, čiji brat blizanac Renato je također sportaš. Po odlasku iz Kozale nastupa za rukometnog drugoligaša iz Dugog Sela.