Prva NL

Branič Orijenta uoči gostovanja u Hrvacama: “Nadam se da se otvorilo protiv Sesveta…”

Ivan Volarić

Filip Braut/M. GRACIN

Filip Braut/M. GRACIN

Fokusiramo se na sebe i ako smo mi pravi, onda ćemo, vjerujem, pružiti dobar otpor i onda će se u ovoj utakmici dosta toga nas pitati - rekao je Braut



RIJEKA Nogometaši Orijenta odradit danas protiv Dugopolja (15.30 sati) treće gostovanje u ovoj kalendarskoj godini. Krimejčani su drugi dio sezone otvorili obećavajućim remijem u Bijelom Brdu, nakon toga su doživjeli razočaravajući poraz u Vinkovcima, a onda su nakon više od pet mjeseci ostvarili prvenstvenu pobjedu svladavši Sesvećane na Krimeji. Orijentaši su konačno odigrali kompletnu utakmicu u oba smjera bez slabih mjesta u momčadi. I branič Filip Braut bio je na visini zadatka.


– Lakše se diše nakon pobjede nad Sesvećanima, ali svjesni smo da ima još puno toga za napraviti. Nadam se da se sada otvorilo i da ćemo krenuti prema naprijed – govori Braut.


Utakmica protiv Dugopolja neće se igrati na stadionu Hrvatskih vitezova, koji je zauzet nastupima ženske reprezentacije, već u Hrvacima gdje teren sigurno neće biti u najboljem stanju. Doduše, Crveni su u takvoj situaciji da nemaju pravo birati ni mjesto, ni suparnika gdje će nastaviti pozitivan niz rezultata.




– Znamo što nas čeka, ako bude potrebno, izvući ćemo ovu utakmicu na mišiće. I trener i mi igrači smo mišljenja da dosta toga ovisi o nama. Fokusiramo se na sebe i ako smo mi pravi, onda ćemo, vjerujem, pružiti dobar otpor i onda će se u ovoj utakmici dosta toga nas pitati. Mi ćemo, kao i u svakoj utakmici, ići na pobjedu – nastavio je bivši igrač Rijeke, koji je prošlo ljeto napustio Krimeju i otišao u Sloveniju (Rogaška) odakle se vratio nakon šest mjeseci.


– Odradio sam polusezonu u Rogaškoj. Nisam imao previše zadovoljavajuću minutažu. To je jedno iskustvo koje je sada iza mene. Vratio sam se u Orijent sa željom da sakupim što veću minutažu. Dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama – nastavio je Braut, koji je svojedobno s Rujevice stigao kao desni bek, a na Krimeji je možda i najbolje partije odigrao na lijevoj strani obrane.


– Otkad sam zakoračio u seniorski nogomet, počeo sam se navikavati i na tu ulogu. To je sigurno moja prednost, ne smeta mi, a nikada mi nije problem igrati na bilo kojoj poziciji gdje trener misli da mogu. Uvijek sam spreman podrediti se ekipi i pružiti svojih sto posto bez obzira na kojoj poziciji zaigrao – rekao je 21-godišnji Filip Braut.



Standings provided by Sofascore