Rudeš na Krimeji

Branič Orijenta 1919 uoči novog derbija: “Želimo dobiti svaku iduću utakmicu”

Ivan Volarić

Vratar Kristian Boglić i branič Dominik Mulac/Foto S. DRECHSLER

Vratar Kristian Boglić i branič Dominik Mulac/Foto S. DRECHSLER

Puno bi znam značila podrška navijača protiv Rudeša koji je vrlo dobar protivnik. Ima samo bod manje od nas pa susret nosi epitet derbija - govori Dominik Mulac



RIJEKA  Današnjom utakmicom protiv Rudeša (15 sati) nogometaši Orijenta 1919 otvaraju drugoligaško proljeće na svojem travnjaku. Na Krimeji se unatoč kišnoj prognozi i epidemiološkim mjerama (dozvoljeno je 40 posto kapaciteta) nadaju podršci s tribina.


– Puno bi znam značila podrška navijača protiv Rudeša koji je vrlo dobar protivnik. Ima samo bod manje od nas pa susret nosi epitet derbija – govori Dominik Mulac, branič Orijenta 1919, iza kojega je sjajno odrađena jesen začinjena s nekoliko pogodaka i asistencija.


– Što se tiče poraza u Varaždinu, ostaje žal jer kada smo analizirali utakmicu vidjeli smo da smo mogli nešto napraviti. Koliko god je njihova pobjeda zaslužena, nećemo se s time pomiriti. Izvukli smo pouke i protiv Rudeša ćemo pokušati odigrati još bolju utakmicu. Teren neće biti idealan, očekuje nas borbena i ratnička utakmica. Nadam se da ćemo odgovoriti tom izazovu i izaći iz utakmice kao pobjednici.




Krimejčani su se u drugoj polovici jeseni vinuli na prvo mjesto i prometnuli u jednog od kandidata za naslov prvaka. Unatoč tome, tvrdi branič, koji bi uskoro trebao produžiti ugovor s Crvenima, u svlačionici se ne osjeća nikakav imperativ.


– Nema imperativa, a to ne znači da nas ne zanima prvo mjesto. Želimo dobiti svaku iduću utakmicu, to je sportsko razmišljanje. Da ne mislimo tako ne bismo se bavili sportom – poručio je Mulac.