Danijel Lončar

Branič nogometaša Osijeka uoči Rujevice: “Silno želimo u finale Kupa, idemo se potući za pobjedu”

Portal Novi list

TIbor Halilović i Danijel Lončar večeras će se ponovo susresti na Rujevici/Foto PIXSELL

TIbor Halilović i Danijel Lončar večeras će se ponovo susresti na Rujevici/Foto PIXSELL

Za nas je jako važno dobro krenuti, osjetiti sigurnost, onda ćemo sigurno biti opasniji i u fazi napada - kaže branič Osječana



OSIJEK Branič Osijeka Danijel Lončar u optimističnom raspoloženju dočekuje gostovanje na Rujevici.


– Znamo svi koliko nam je bitna, a značaj susreta obično uvjetuje i neku pozitivnu napetost. Osobno mogu reći da jedva čekam da sve opet krene, sigurno tako razmišljaju i suigrači. Itekako smo motivirani, idemo se „potući“ za pobjedu! – kazivao je Lončar za Osijekove službene stranice.



Mnogi se sigurno pitaju kakav Osijek možemo očekivati u ogledu koji je označen jednim od najznačajnijih u završnici sezone?


– Svi od nas očekuju, pa i mi sami, da smo u stanju odigrati dobro, a onda su i šanse za prolaz zasigurno realne. Želja je ogromna, ne trebam to ni spominjati. Za nas je jako važno dobro krenuti, osjetiti sigurnost, onda ćemo sigurno biti opasniji i u fazi napada. Da bismo pobijedili, moramo razmišljati o tome kako ih što češće i ozbiljnije ugroziti, a jasno je da ćemo mi u obrani imati nimalo jednostavnu zadaću čuvajući njihove neugodne napadače.





„Penale“ ne bih volio dočekati. Daj Bože da to riješimo tijekom igre – kaže Lončar



Osijek dugo nije igrao u finalu Kupa, navijači smatraju da je ove sezone prava prilika da se napravi nešto veliko u tom natjecanju?


– Kup nam je ogroman motiv, a bez obzira što je Rijeka domaćin, sigurno je da su nam izgledi podjednaki. Silno želimo to finale, borbu za trofej jer to nisu uvjetno rečeno „obične“ utakmice. Znamo da i najmanji detalji mogu odlučiti pobjednika, nadam se da će više toga biti na našoj strani.



Ti bi trebao zauzeti mjesto u zadnjoj obrambenoj liniji, to se čini izvjesnim?


– Bio sam u momčadi i prije stanke, mislim da sam dobro trenirao u ovim proteklim tjednima i spreman sam za nedjelju. Rijeka ima dobre igrače, iskusne i neugodne napadače, ali imamo i mi momčad koja ih je u stanju pobijediti. Neće biti lako ni nama niti njima, tko zna, možda odemo i u produžetke, a „penale“ ne bih volio dočekati. Daj Bože da to riješimo tijekom igre – kaže Lončar.