Druga NL

Branič nogometaša Grobničana uoči sudara s “fenjerašem”: “Nemamo pravo nikoga podcijeniti”

Ivan Volarić

Karlo Milinović (Grobničan) i Edin Junuzović (Opatija)/Foto M. GRACIN

Karlo Milinović (Grobničan) i Edin Junuzović (Opatija)/Foto M. GRACIN

U ovoj ligi nema lakih suparnika - kaže branič Karlo Milinović



RIJEKA  Nogometaši Grobničana nakon prvoga proljetnoga poraza, doživljenoga prošloga petka u Čepinu od Zrinskog, danas od 15.30 na Mavrincima dočekuju Međimurje. Čakovčani su posljednjeplasirana momčad SuperSport Druge NL i barem na papiru najlakši suparnik za sastav Predraga Stilinovića.


– Istina, Međimurje je posljednje, ali mi jednostavno nemamo pravo nikoga podcijeniti. U ovoj ligi nema lakih suparnika. Protiv svakoga treba dati svoj maksimum. Uostalom, i oni imaju svoje motive, ciljeve i planove. Moramo sve učiniti kako bismo osvojili tri boda – rekao je Karlo Milinović, mladi stoper Grobničana i sin Damira, aktualnog trenera Dubrave, koji je za igračke karijere na poziciji središnjeg braniča uspješno branio boje Rijeke, Dinama, Zagreba, Bochuma, Salzburga…


– U Čepinu smo doživjeli prvi poraz, ali po šansama i razvoju situacije mislim da je realnija bila podjela bodova. Za razliku od našeg domaćina, nismo iskoristili prilike i to nas je na kraju stajalo poraza. Ne mogu reći da je Zrinski nezasluženo dobio utakmicu, ali s druge strane, mislim da smo i mi po igri zaslužili više od poraza – nastavlja Milinović.




Grobničanima bi pobjeda nad Međimurjem značila novi korak prema jedinom cilju – ostanku u ligi.


– Svi smo uvjereni da smo u stanju to i ostvariti. Jako dobro treniramo, imamo dobru, mladu momčad i po meni to ne bi smjelo doći u pitanje – rekao je 21-godišnji branič, koji se na proljeće ustalio u momčadi, a u posljednjoj domaćoj utakmici protiv Bjelovara se upisao u strijelce.


– Za nas mlade igrače najvažnije je da imamo kontinuitet igara. Zadovoljan sam, uostalom, u posljednje tri utakmice sam standardan – rekao je Milinović.


Trener Predrag Stilinović osim požutjelog Jurice neće moći računati na ozlijeđenog Prpića, a vjerojatno ni na Belobrajdića.