Joško Gvardiol

Branič Dinama i hrvatske reprezentacije: “Ako imamo želju da nitko ne može biti bolji od nas nadigrat ćemo ih”

Portal Novi list

Joško Gvardiol u duelu sa Čehom Lukasom Masopustom/Foto REUTERS

Joško Gvardiol u duelu sa Čehom Lukasom Masopustom/Foto REUTERS

Protiv Škotske moramo dati sve od sebe da poginemo, izvučemo tri boda i nadamo se prolasku dalje - rekao je lijevonogi branič



RIJEKA Pored Brune Petkovića novinarima se na raspolaganje stavio još jedan igrač Dinama, branič Joško Gvardiol, koji se na EURO-u ustalio u početnoj momčadi izbornika Zlatka Dalića. Gvardiol se osvrnuo na ozračje u momčadi nakon dva startna nastupa na EURO-u.


– Kada se u klubu dogodi poraz, svi gledaju u pod. Puni su negativne energije. Ali ovdje je sve drugačije u pozitivnom smislu. Nema okretanja leđa pojedincima, nego su svi tu kao podrška. Kada si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za iduće utakmice – rekao je Gvardiol i osvrnuo se na predstojeće suparnike – Škote.


– Na EURO-u nema slabe momčadi. Ušli smo s takvim razmišljanjem kad je počelo EP. Može nam biti žao što nismo izvukli nešto više iz prve dvije utakmice, ali protiv Škotske moramo dati sve od sebe da poginemo, izvučemo tri boda i nadamo se prolasku dalje.




Odgovara li vam tipični otočni nogomet kakvog protežiraju Škoti?


– Nogomet evoluira i mijenja se sustav igranja, ali ako imamo želju da nitko ne može biti bolji od nas, ako poginemo 90 minuta i damo maksimum, skupimo glave i znamo što nas čeka, ako budemo pametni, nadigrat ćemo ih – rekao je između ostaloga lijevonogi branič.