1. ŽNL

Boško Babić postigao je 151 pogodak u dresu Lošinja: “Volio bih još jednom podignuti pehar prvaka”

Bojan Purić

Boško Babić/Foto: B. PURIĆ

Boško Babić/Foto: B. PURIĆ

Ako dohvatim 200. gol, bit će mi drago, ali ću se prije svega voditi igranjem dok za to imam dobar osjećaj. A volio bih još jednom s dečkima podignuti pehar županijskog prvaka i da uđemo u Četvrtu ligu - objašnjava Babić.



MALI LOŠINJ Boško Babić, nogometaš Lošinja, postigao je 150. gol za klub s Čikata u utakmici Prve županijske lige protiv Omladinca (2:1) na otvaranju proljetnoga dijela sezone. U prvenstvenim utakmicama postigao je 149 pogodaka, posljednji u Mošćeničkoj Dragi prošle nedjelje, a dva u kup utakmicama.


Dva gola postignuta u Kupu PGŽ-a, oba u kolovozu 2009. godine, izdvaja kao svoje najdraže i najefektnije pogotke, onaj protiv Cresa iz slobodnog udarca s 25 metara kojim je odlučen prolaz u sljedeće kolo te gol »škaricama« protiv Krka za vodstvo 1:0, iako su Krčani kasnije prošli dalje. Među najdražima je i prvenstveni pogodak vrataru Opatije Vanji Iveši za pobjedu 3:2 u posljednjoj minuti, u proljeće 2015. godine.


Babiću je ovo 13. sezona u seniorima Lošinja, a na jesen će napuniti 30 godina. U mlađim kategorijama igrao je i za susjedni Cres, kao i nakratko u proljeće 2018. godine u seniorskoj konkurenciji. S Lošinjem je prošao put iz Prve županijske lige, preko razdoblja u kojemu je uprava kluba vođena ambicijama dovodila mnogo igrača sa strane, te ulaska i visokog plasmana u Četvrtoj HNL, pa do kraha takve strategije i pada u najniži rang, Drugu županijsku ligu i lanjskog povratka u Prvu ŽNL, ponovo na pogon mladića isključivo s otoka.




– Nogometom se bavim otkako me otac odveo na prvi trening sa sedam ili osam godina. Odustajao sam i vraćao se, ali sam po cijele dane bio s loptom na igralištu na Bočacu. Potom sam počeo ozbiljnije trenirati i ne propuštati treninge, kroz osnovnu i srednju školu – prepričava Babić, koji se kao dječak, iako sitnije građe, vrlo brzo među vršnjacima izdvojio spretnošću i brzinom.


Iako je prema riječima trenera koji su ga vodili u Lošinju, Nikole Matkovića, Elvisa Brajkovića, Igora Tkalčevića i drugih, Babić komotno mogao igrati i u puno višim rangovima, životne okolnosti nisu se tako poklopile. Završio je Ekonomski fakultet, a na trećoj je godini stručnog studija za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, čime će brže do A-licence. Radi s najmlađim kategorijama u Lošinju i trenutno sve želje veže za unapređenje otočnog nogometa.


Nisam opterećen brojkama. Ako dohvatim 200. gol, bit će mi drago, ali ću se prije svega voditi igranjem dok za to imam dobar osjećaj. A volio bih još jednom s dečkima podignuti pehar županijskog prvaka i da uđemo u Četvrtu ligu – zaključuje Babić.