Skupocjena frizura

Borussija Dortmund kaznila igrače zbog nove frizure, zaboravili su na propisane higijenske mjere

Hina

Jadon Sancho/Foto REUTERS

Jadon Sancho/Foto REUTERS

Mladi nogometaši su poželjeli nove frizure, ali su zaboravili na stroge zaštitne mjere koje ne dopuštaju kućne posjete frizera i njihov rad bez zaštitne maske, što je oboje vidljivo na fotografijama koje je dvojac objavio na društvenim mrežama



DORTMUND  Dvojicu igrača Borussije Dortmund, 20-godišnjeg Engleza Jadona Sancha i 24-godišnjeg Švicarca Manuela Akanjija, kažnjeni su novčano zbog higijenskih mjera propisanih za sve klubove Bundeslige, objavila je u petak Njemačka nogometna liga (DFL).


Mladi nogometaši su poželjeli nove frizure, ali su zaboravili na stroge zaštitne mjere koje ne dopuštaju kućne posjete frizera i njihov rad bez zaštitne maske, što je oboje vidljivo na fotografijama koje je dvojac objavio na društvenim mrežama.


. Nije mi jasno zašto su, uz sve ostalo, morali i fotografirati – izjavio je sportski direktor Michael Zorc




“Kućni posjet frizera očigledno je kršenje generalnog higijenskog standarda za zaštitu od infekcije, a dodatno se radi i o kršenju medicinskog i organizacijskog koncepta koji je izradila radna skupina DFL-a”, stoji u pripćenju o kazni, čija visina nije obznanjena.


Igrači se u roku od pet dana mogu žaliti.


Na postupak dvojice igrača kritički se osvrnuo i sportski direktor ‘crno-žutih’ Michael Zorc.


“Vrlo otvoreno smo razgovarali s igračima i jasno im dali do znanja kako se trebaju ponašati. Razgovarali smo i s frizerom. Nije mi jasno zašto su, uz sve ostalo, morali i fotografirati”, izjavio je Zorc.