Bundesliga

Borussia Moenchengladbach se uvjerljivom pobjedom bodovno izjednačila s Leverkusenom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Borussia je ovom pobjedom privremeno izbila na 3. mjesto sa 56 bodova, koliko ih ima i Bayer Leverkusen na četvrtom mjestu



MOENCHENGLADBACH Nogometaši Borussije Moenchengladbach na svom su stadionu s uvjerljivih 4-1 (2-0) svladali Union Berlin u prvoj od dvije nedjeljne utakmice 29. kola njemačke Bundeslige.


Domaća momčad je povela u 17. minuti nakon solo prodora Floriana Nuehausa. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena francuski napadač Marcus Thuram postigao je prvi od svoja dva pogotka i udvostručio prednost Borussije.


Početkom drugog poluvremena, u 50. minuti, Union Berlin je smanjio zaostatak pogotkom Šveđanina Sebastiana Anderssona, ali nada gostiju je kratko trajala. Već u 60. minuti Thuram je drugim pogotkom ponovno donio domaćoj momčadi dva gola prednosti, a konačnih 4-1 u 81. minuti postavio je Thuramov sunarodnjak Alassane Plea.




Borussia je ovom pobjedom privremeno izbila na 3. mjesto sa 56 bodova, koliko ih ima i Bayer Leverkusen na četvrtom mjestu. Samo bod više ima Borussia Dortmund na drugom mjestu, a vodeći Bayern je sa 67 bodova stvorio teško dostižnu razliku. Union Berlin je sa 31 bodom na 14. mjestu, četiri boda iznad ‘opasne zone’.


U nedjelju je na rasporedu još jedan dvoboj u kojem je se od 18 sati sastaju Paderborn – Borussia Dortmund, a 29. kolo će biti zaključeno u ponedjeljak utakmicom Koeln – RB Leipzig (20.30 sati).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore