Kiks u Kupu i Europi

Borussia Dortmund prekinula suradnju s trenerom, iako je momčad u prvenstvu završila odmah iza Bayerna

Hina

Marco Rose i Thorgan Hazard/Foto REUTERS

Marco Rose i Thorgan Hazard/Foto REUTERS

Ovaj dan nije lagan za nikoga od nas, ali ostaje međusobno poštovanje. Nakon sezone koja je iz različitih razloga nezadovoljavajuća moramo zaključiti da na brojnim područjima nismo uspjeli iskoristiti naše potencijale do maksimuma - rekao je izvršni direktor klubaDORTMUND Njemački nogometni prvoligaš Borussia Dortmund i trener Marco Rose prekinuli su suradnju, objavio je klub na svojem internetskom portalu. Uprava kluba i trener odlučili su se na taj korak nakon analize sezone.


“Ovaj dan nije lagan za nikoga od nas, ali ostaje međusobno poštovanje. Nakon sezone koja je iz različitih razloga nezadovoljavajuća moramo zaključiti da na brojnim područjima nismo uspjeli iskoristiti naše potencijale do maksimuma”, kazao je izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke.


On je dodao da je unatoč brojnim problemima siguran da će klub ostati na zacrtanom putu, ali da je u razgovorima dobio osjećaj da svi uključeni nisu stopostotno uvjereni u uspjeh. “Zato smo se zajednički odlučili za prekid suradnje”, dodao je Watzke.
Sa trenerom Roseom odlaze i njegovi pomoćnici, a narednih dana će početi razgovore s kandidatima za trenersko mjesto.


Borussia je pod Roseovim vodstvom osvojila drugo mjesto u Bundesligi, iza Bayerna. No, razočarala je slabim nastupom u njemačkom kupu gdje ispala od drugoligaša St. Paulija. U Ligi prvaka nije uspjela izboriti plasman u nokaut fazu, već je europsko natjecanje nastavila u Europskoj ligi gdje je ispala već u šesnaestini finala od Glasgow Rangersa, koji je kasnije dogurao do finala.